Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ακρόπολη: Η Μενδώνη παραδέχθηκε ότι θα μνημονευόταν το όνομά της στην πλάκα στον ανελκυστήρα
Ακρόπολη: Η Μενδώνη παραδέχθηκε ότι θα μνημονευόταν το όνομά της στην πλάκα στον ανελκυστήρα Εκτύπωση E-mail
19.04.21

Στην παραδοχή ότι όντως το όνομά της «μνημονευόταν» στην πρόβλεψη για μαρμάρινη πλάκα στην Ακρόπολη προχώρησε, από το βήμα της Βουλής, η Λίνα Μενδώνη, κάνοντας λόγο, ωστόσο, για «πρόταση» του χορηγού.

Αναλυτικότερα, η υπουργός Πολιτισμού, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή και τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου, είπε ότι «η σχετική αναφορά σε εμένα δεν είναι τίποτα άλλο από μια τυπική ευγενική “πρόταση” εκ μέρους του Δωρητή, ότι αποδέχεται στην πινακίδα που μνημονεύει την προσφορά του να υπάρχει αναφορά και στον αρμόδιο εκπρόσωπο της Πολιτείας, ακόμη και ως τρόπου υπόμνησης του χρόνου υλοποίησης του έργου. Σε κάθε περίπτωση κ. Αναγνωστοπούλου, η πραγματικότητα δείχνει ότι η πρόταση δεν υιοθετήθηκε. Και το ξέρετε. Αλλά συνεχίζετε να το χρησιμοποιείτε».


Υπενθυμίζεται ότι μετά τον σάλο που ξεσηκώθηκε από την δημοσιοποίηση του θέματος, το υπουργείο Πολιτισμού διέψευσε ότι πρόκειται να αναρτηθεί στον Βράχο της Ακρόπολης πινακίδα που θα μνημονεύει το όνομα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και η υπουργός υποστήριζε ότι πρόκειται για «fake news» και απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα» από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το tvxs.gr, κάθε σελίδα της σύμβασης είναι υπογεγραμμένη από τους Χρ. Σταϊκούρα, Απ. Βεσυρόπουλο, Λ. Μενδώνη, από την πλευρά του ελληνικού δημόσιου και από τους Αντ. Παπαδημητρίου, Μαρ. Μόσχου, Ευφ. Τσιότσιου, Δ. Γρίβα από την πλευρά του Ιδρύματος.


Το σχετικό άρθρο 9 της σύμβασης με τον τίτλο «Αναφορά στη δωρεά» όριζε πως «το Δημόσιο συμφωνεί ότι στην αρχή και την απόληξη της πλατφόρμας του ανελκυστήρα πλαγιάς και στην είσοδο των Προπυλαίων της Ακρόπολης, δίπλα από τη σχετική επιγραφή που αφορά τη χορηγία των Ε.Ε. και του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις δύο προαναφερόμενες (άλλως τουλάχιστον 70Χ40 εκατ.), που θα αναφέρει: “Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη” (Ιούνιος 2020). Η ακριβής θέση και οι ειδικές προδιαγραφές της εν λόγω αναφοράς θα οριστικοποιούνται με υπόδειξη του δωρεοδόχου μετά από προηγούμενη συναίνεση του ιδρύματος».

 


www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14061&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote