Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Γυναίκες, ανήλικοι μετανάστες και ανθρώπινα δικαιώματα στα χέρια της Αντιπροέδρου Εκτύπωση E-mail
28.03.21

Κάμαλα Χάρις: Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ που αποτελεί αντικείμενο συζήτησης ακόμα και πριν την εκλογή της. Οι θέσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον ρατσισμό, τον σεξισμό γνωστές ακόμα και πριν την εκλογή της.

Εξάλλου, θα ελεγε κανείς πως αυτός ήταν και ο λόγος που επελέγη από τον Τζο Μπάιντεν να σταθεί στο πλευρό του.

Το έργο της αντιπροέδρου θα ξεδιπλωθεί τους αμέσως επόμενους μήνες. Είναι αλήθεια πως μερίδα Aμερικανών πολιτών, όπως γυναίκες, αλλοδαποί, ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αλλά και μετανάστες περιμένουν αλλαγές στη διακυβέρνηση μετά απο τη δύσκολη τετραετία Τραμπ.


Κάνοντας το ντεμπούτο της στα Ηνωμένα Έθνη, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης για την ισότητα των φύλων, η Κάμαλα Χάρις υποστηριξε ότι η δημοκρατία εξαρτάται θεμελιωδώς από την ενδυνάμωση των γυναικών και ότι η δημοκρατία παγκοσμίως βρίσκεται όλο και περισσότερο «υπό μεγάλη πίεση».

Οι ΗΠΑ θα εργαστούν για να βελτιώσουν και τα δύο, είπε η Χάρις, σε ένα βίντεο-παρέμβαση στην 65η Επιτροπή για τη Θέση των Γυναικών.


«Η δημοκρατία απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση, συνεχή βελτίωση. Είναι ένα έργο σε εξέλιξη. Και σήμερα γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία βρίσκεται ολοένα και περισσότερο υπό μεγάλη πίεση», επισήμανε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Η κατάσταση της δημοκρατίας εξαρτάται, επίσης, θεμελιωδώς από την ενδυνάμωση των γυναικών. Όχι μονάχα επειδή ο αποκλεισμός των γυναικών στη λήψη αποφάσεων είναι σημάδι μιας προβληματικής δημοκρατίας, αλλά επειδή η συμμετοχή των γυναικών ενισχύει τη δημοκρατία», συμπλήρωσε η Κάμαλα Χάρις.

Η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος είπε, επιπλέον, ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν θα αναζωογονήσει τη συμμαχία της Ουάσιγκτον με το U.N. Women – ένα όργανο των Ηνωμένων Εθνών που είναι αφιερωμένο στην ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών.

 


Η Χάρις επιπλέον, αναλαμβάνει να διαχειριστεί ένα ακόμα ευαίσθητο θέμα για τη χώρα. Αυτό των μεταναστών που συρρέουν στα νότια σύνορα. «Σας αναθέτω ένα δύσκολο έργο», είπε ο Μπάιντεν, απευθυνόμενος στην αντιπρόεδρο που στεκόταν δίπλα του, στον Λευκό Οίκο. Είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν αναθέτει στην αντιπρόεδρό του έναν συγκεκριμένο τομέα ευθύνης.

Η Χάρις «δέχτηκε να αναλάβει αυτή τη διπλωματική προσπάθεια», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στις συζητήσεις με το Μεξικό αλλά και με τις κυβερνήσεις του Σαλβαδόρ, της Γουατεμάλας και της Ονδούρας, τις χώρες απ’ όπου προέρχονται οι περισσότεροι ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες.


Εξάλλου η πολιτική Τραμπ για τους ανήλικους μετανάστες έχει γραφτεί με μελανά γράμματα στην ιστορία των ΗΠΑ. Δεν αναμένεται δραστική αλλαγή – εξάλλου το ποσοστό παράτυπων μεταναστών είναι αρκετά αυξημένο – τα ανήλικα παιδιά όμως χρήζουν σίγουρα πιο ασφαλούς αντιμετώπισης απο ένα κράτος δικαίου.


www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14037&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote