Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Από την Αμερική αναζητά την βιολογική της μητέρα
Από την Αμερική αναζητά την βιολογική της μητέρα Εκτύπωση E-mail
13.03.21

Ναύπακτος.- e-nafpaktia.gr


Από την Αμερική αναζητά την βιολογική της μητέρα Μια  περίπτωση είναι αυτή της Σάρι Ριντ Μπέκε, η οποία είχε το όνομα Ελπίδα Ελευθεριάδου όταν υιοθετήθηκε στην Αμερική το 1959, και για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι κατάγεται από την Ελατού της Ναυπακτίας.

 

Μια  περίπτωση είναι αυτή της Σάρι Ριντ Μπέκε, η οποία είχε το όνομα Ελπίδα Ελευθεριάδου όταν υιοθετήθηκε στην Αμερική το 1959, και για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι κατάγεται από την Ελατού της Ναυπακτίας.

Η Σάρι διηγείται την ιστορία της και καλεί όποιον μπορεί να την βοηθήσει να στείλει μήνυμα στη σελίδα του «The Eftychia Project» στο Facebook ή email στο http:// Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε


Η διήγηση:


Γεννήθηκα στις 13 Απριλίου 1959 και έφυγα στο Βρεφοκομείων Πατρών σε ηλικία έξι ημερών.

Σε μια επιστολή από το ορφανοτροφείο, έλαβα τις ακόλουθες πληροφορίες: Απαντώντας στο αίτημά σας σχετικά με την καταγραφή του Δικαστηρίου της 631 / 27-11-01, σας ενημερώνουμε τα εξής:


«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στα αρχεία της Πάτρας Δημοτικό Ορφανοτροφείο, το Σάββατο, 18 Απριλίου 1959 και ώρα 11:30 το βράδυ, έφτασε ένα βρέφος κορίτσι στο ίδρυμά μας, ηλικίας 6 ημερών και μπήκε στα αρχεία των μαθημάτων μας με αριθμό 11056. Βαφτίστηκε από τη Μαρίνα Λαμπράκη που κατοικούσε στο Συντάγματος 12 και του δόθηκε το όνομα Ελπίδα και το επώνυμο Ελευθεριάδου.


Το βρέφος παραδόθηκε στον διευθυντή του ορφανοτροφείου. Τη στιγμή της εύρεσης του βρέφους, φορούσε: 3 λευκές πάνες, 1 λευκή μάλλινη κουβέρτα και 2 λευκά παιδικά ενδύματα. Επίσης, υπήρχε επίσης ένα σημείωμα που είχε ως εξής: Σάββατο, 18-4-59 την 11η ώρα της νύχτας, με το διακριτό σημάδι λευκού και κόκκινου νήματος τυλιγμένο γύρω από το δεξί χέρι του βρέφους και μια λευκή λωρίδα γύρω από το βρέφος αριστερό πόδι. Ζητώ από το ορφανοτροφείο να καταχωρίσει στο αρχείο του αυτά τα διακριτά σημάδια. Θα ζητηθεί το παιδί. Αβάπτιστη – Θήλυ – 6 ημερών – Η μητέρα».


Ενώ φαίνεται ότι η βιολογική μου μητέρα σκόπευε να επιστρέψει για μένα κάποια στιγμή, δεν είχα χρόνο να μου ζητηθεί.

Μέσα σε δύο εβδομάδες, με έφυγαν στην Αθήνα μέσω του δικηγόρου Maurice Issachar, όπου υιοθετήθηκα από τους Αμερικανούς γονείς μου, τους Rinds.

Με λίγες πληροφορίες για να συνεχίσω, έχω κάνει DNA. Οι αγώνες μου με οδήγησαν στο χωριό Ελάτου, Ναυπακτίας και τα επώνυμα του Παναγιωτόπουλου και του Κερασιά.


Είναι η ένθερμη ελπίδα μου ότι κάποιος στη βιολογική μου οικογένεια θα αναγνωρίσει αυτήν την ιστορία ή ότι αυτή η ιστορία θα είναι γνωστή σε κάποιον από την περιοχή του Ελάτου.

Έχω συμπεριλάβει μερικές φωτογραφίες για τυχόν οικογενειακή ομοιότητα. Ευχαριστώ!

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε μοιάζει με αυτήν την ιστορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το The Eftychia Project το συντομότερο δυνατό μέσω ενός μηνύματος προς το γραμματοκιβώτιο στη σελίδα μας στο Facebook ή μέσω email στο Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε


www.greeknewsonline.com

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14024&Itemid=37

 
Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote