Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Απώλειες για τον Σαρκοζί
Απώλειες για τον Σαρκοζί Εκτύπωση E-mail
10.03.08
Μεγάλες είναι οι απώλειες για το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία. Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις οι Σοσιαλιστές και άλλοι αριστεροί σχηματισμοί συγκεντρώνουν το 47,5 % των συνολικών ψήφων με το κόμμα του προέδρου να συγκεντρώνει μόλις το 40%, το κόμμα του κεντρώου Φρανσουά Μπαϋρού MoDem συγκεντρώνει 4,5% και το εθνικό μέτωπο του Ζαν Μαρί Λεπέν FN 2%.

«Αυτά δεν είναι σίγουρα καλά αποτελέσματα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του UMP Πατρίκ Ντεβεντιάν.

Οι Σοσιαλιστές στοχεύουν στο να διατηρήσουν το δημαρχιακό θώκο στο Παρίσι και τη Λυών, που είχαν κερδίσει το 2001 ενώ τρέφουν ελπίδες και για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη, την Μασσαλία
Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται με το δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή

Οι περισσότεροι ψηφοφόροι δήλωναν ότι θα ψηφίσουν με βάση τοπικά κριτήρια αλλά η ψηφοφορία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει δημοψήφισμα για το Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος δηλώνει ότι θα στηρίξει το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα

Ο Φρανσουά Ολάντ ήταν ο πρώτος πολιτικός που σχολίασε τ’ αποτελέσματα στα μέσα ενημέρωσης.

Δήλωσε μεταξύ άλλων ότι εκείνο που έχει να παρατηρήσει κανείς είναι « η θέληση του λαού να συμμετέχει σ’ έναν μεγάλο δημοκρατικό αγώνα για το μέλλον της επικράτειας », με συνέπεια η αποχή να είναι από τις μικρότερες σε σχέση με άλλες παρόμοιες εκλογές.

Η δεύτερη θέληση του γαλλικού λαού είναι ότι αποφάσισε « να εμπιστευθεί στην αριστερά την ευθύνη πολλών πόλεων », αυτών που είχε ήδη αλλά και πολλών από αυτές που ήθελε να κατακτήσει, όπως η Ρουάν, Λαβάλ κα.

Η τρίτη θέληση του λαού είναι ότι επιθυμεί « να προειδοποιήσει τον γάλλο πρόεδρο και την κυβέρνηση », σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζει εδώ και εννέα μήνες και συγκεκριμένα σχετικά με την αγοραστική δύναμη των Γάλλων.

Ο Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τέλος τους οπαδούς να « κινητοποιηθούν δυναμικά » για τον Β’ γύρο, γιατί όπως είπε « όλα ακόμη παίζονται, και τίποτε δεν έχει ακόμα εντελώς κατακτηθεί ».


e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1401&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote