Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Το μήνυμα εστάλη
Το μήνυμα εστάλη Εκτύπωση E-mail
14.01.21

Το μήνυμα εστάλη - Media Αν παρακολουθεί κανείς την εγχώρια πολιτική σκηνή, διαπιστώνει με θλίψη και μελαγχολία ότι εκτός κάποιων τρανταχτών εξαιρέσεων που προέρχονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία από τον ευρύτερο χώρο του κέντρου, το επίπεδο του πολιτικού μας προσωπικού βρίσκεται σε κακά χάλια.

Θες η δεκάχρονη κρίση της ακρισίας, της αγοραίας αγανάκτησης, θες ο ακραίος, ασυγκράτητος λαϊκισμός που επικράτησε εντός και εκτός των τειχών, η χώρα έχασε το μέτρο, έχασε την στοιχειώδη κρίση της, έχασε κυριολεκτικά τα μυαλά της. Αυτή η κρίση συνεχίζεται επικίνδυνα, καθώς μπορεί η χώρα να γλύτωσε τα χειρότερα, να απέφυγε δραματικότερες καταστάσεις, να ξεπέρασε τον θανάσιμο κίνδυνο, αλλά η αποσωλήνωσή της άφησε έντονα τα σημάδια της στην καρδιά της δημοκρατίας, στο κοινοβούλιο.


Η αρρώστια της κρίσης κτύπησε τους αρίστους. Πολλοί πολιτικοί πρώτης γραμμής λείπουν από το κοινοβούλιο - με πιο εκκωφαντική την απουσία του Β. Βενιζέλου. Η δραματική για το πολιτικό σύστημα διάλυση του ΠΑΣΟΚ με τις αστείες ονομασίες …παραλλαγής, είναι ένας σοβαρός παράγων αυτής της κρίσης. Οι εκλεκτοί έκλειναν επί δεξιά και η πλέμπα του, επ’ αριστερά. Κάποιοι άλλοι, απλά έμειναν εκτός πολιτικής χάρη στις ευεργετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυρία Γεννηματά η οποία αντελήφθη αστραπιαία ότι ο χώρος -όσο αντέξει- θα μετατραπεί σε ψιλικατζίδικο που θα ψωνίζουν όσοι ξέχασαν να πάρουν τσιγάρα για να βγάλουν τη βραδιά.


Η κα Γεννηματά παίζει το πολιτικό παιχνίδι με όρους ψιλικατζίδικου, καλύτερα από όλους. Ξέρει μια χαρά το παλαιοκομματικό παιχνίδι. Αφού αποψίλωσε (πανάρχαια συνταγή της εξουσίας…) πριν και μετά τις τελευταίες εκλογές ότι καλύτερο είχε απομείνει στο Πασοκοκινάλ ή όπως λέγεται, τέλος πάντων, εδραίωσε την εξουσία της στο μαγαζί. Όσοι κατάφεραν να διασωθούν, τέθηκαν υπό στενή παρακολούθηση. Ένας από αυτούς ήταν και ο Ανδρέας Λοβέρδος του οποίου ο ρόλος υπήρξε εξ αρχής ιδιαίτερα δύσκολος και επικίνδυνος. Σε περίπτωση αμφισβήτησης της Γεννηματά, ήταν αριστοτεχνικά σκηνοθετημένη η απόσυρσή του που άρχισε όταν ο Λοβέρδος ενεργοποιήθηκε δυναμικά θέτοντας υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος. Λίγο μετά, ήρθε η καθαίρεσή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Στο μεταξύ διάστημα, μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, θα είναι «αιχμάλωτός» της. Αν μιλήσει, θα εκδιωχτεί, αν αναγκαστεί να φύγει μόνος του, θα κατηγορηθεί ως προδότης της παράταξης και τα γνωστά. Και πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος, να βρεθεί προ εκπλήξεως λίγο πριν τις εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, για τις επόμενες εκλογές διακυβεύεται σοβαρά η βουλευτική του έδρα – κι αυτός είναι ο εκβιασμός της κας Γεννηματά που προφανώς δεν αντιλαμβάνεται την πολιτική ως …ευγενή άμιλλα.


Ο έτερος διεκδικητής της προεδρίας του Κινήματος, ο κος Ανδρουλάκης, σχεδιάζει να πολιτευτεί στην Α΄ Αθηνών. Ως εκ συμπτώσεως μεγάλης, την θέση του Λοβέρδου την κάλυψε ο βετεράνος, πολυμήχανος και εμπειρότατος στα εκλογικά, Κώστας Σκανδαλίδης ο όποιος επί μακρόν εκλέγεται βουλευτής στην Α΄ Αθήνας. Το μήνυμα εστάλη.www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13972&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote