Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ετοιμος να καταθέσει δηλώνει ο Ζαχόπουλος Εκτύπωση E-mail
08.03.08
Τη δική του εκδοχή για την απόπειρα εκβιασμού του και για όσα τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα είναι έτοιμος να καταθέσει ο πρωταγωνιστής της πολύκροτης υπόθεσης, Χρήστος Ζαχόπουλος.

Εβδομήντα οκτώ ημέρες μετά την πτώση του από τον 4ο όροφο και τα όσα τραγικά επακολούθησαν, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού δήλωσε χθες μέσω του δικηγόρου του, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ότι από την ερχόμενη Τρίτη θα μπορεί να καταθέσει στον ανακριτή και να απαντήσει σε όλα του τα ερωτήματα.

Οπως δήλωσε ο δικηγόρος του χθες σε δημοσιογράφους ο Χρήστος Ζαχόπουλος δεν εκδήλωσε μόνο επιθυμία να καταθέσει στον ανακριτή αλλά ακόμη και να... «κυνηγήσει» αυτούς που τον έβλαψαν, αφού, όπως είπε ο κ. Λυκουρέζος, «είναι επιθυμία του Χρήστου Ζαχόπουλου να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή σε βάρος όσων οι πράξεις τους εστράφησαν εναντίον του».

Παρά τη διάθεση του Χρήστου Ζαχόπουλου να μιλήσει ακόμη και από το κρεβάτι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται, ο β ειδικός ανακριτής, Δ. Οικονόμου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει τις δικές του ενέργειες για να διασφαλίσει ότι ο πρώην γενικός γραμματέας μπορεί πραγματικά να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ανάκρισης.

Οπως έλεγαν δικαστικές πηγές, ο ανακριτής θα επικοινωνήσει και πάλι με τους θεράποντες ιατρούς του κ. Ζαχόπουλου, για να του δώσουν και εκείνοι το «ok» προτού επισκεφθεί το βασικό πρόσωπο της υπόθεσης στο νοσοκομείο, επειδή δεν θέλει να υπάρξουν κενά στη διαδικασία της κατάθεσης που ενδεχομένως να προκληθούν λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην γενικός γραμματέας.

Τηλεφώνημα
Οπως δήλωσε χθες ο κ. Λυκουρέζος, του τηλεφώνησε η σύζυγος του πρώην γ.γ., Περσεφόνη Ζαχοπούλου, και του διεβίβασε την επιθυμία του συζύγου της να τον επισκεφθεί στο νοσοκομείο για να μιλήσουν.

«Ηταν η πρώτη συνάντηση που είχα με τον κ. Ζαχόπουλο», είπε ο συνήγορος, «και μου δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει». Σύμφωνα με όσα είπε ο γνωστός ποινικολόγος, ο πρώην γενικός γραμματέας επικοινωνεί πολύ καλά, αν και είναι κουρασμένος. Το μυαλό του λειτουργεί και μπορεί να καταθέσει. «Ενημέρωσα τηλεφωνικά τον ανακριτή», είπε ο κ. Λυκουρέζος, «για την πρόθεση του πελάτη μου ότι επιθυμεί να μιλήσει».

Ο Χρήστος Ζαχόπουλος γνωρίζει πολλά πράγματα, όπως είπε ο συνήγορός του, και θυμάται, ενώ είναι σε θέση να κάνει λογική συζήτηση. «Εξεπλάγην», τόνισε ο κ. Λυκουρέζος, «με τη δυνατότητα επικοινωνίας του», και προσέθεσε: «είναι ακίνητος στο κρεβάτι, κουνάει τα χέρια του, αλλά όχι τα πόδια».

Από την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του, θα είναι σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή, ωστόσο θα υπάρξει και άλλη συνάντηση με τον συνήγορό του.

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το τι περίπου προτίθεται να καταθέσει ο πρώην γενικός γραμματέας, ο συνήγορος απάντησε πως ό,τι έχει να πει θα το πει στον ανακριτή. Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούσαν ότι η κατάθεση του Χρήστου Ζαχόπουλου θα σημάνει και την αρχή του τέλους της υπόθεσης, καθώς ύστερα από αυτήν ο ειδικός ανακριτής θα μπορεί να απαγγείλει κατηγορίες σε πρόσωπα για τα οποία ακόμα δεν έχει καταλήξει. Αλλά και η Εύη Τσέκου έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι περιμένει να μιλήσει ο Χρήστος Ζαχόπουλος, γιατί πιστεύει ότι ενδεχομένως αυτό θα ελαφρύνει τη θέση της.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1395&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote