Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Δ. Χριστόφιας: "Πλήρης ικανοποίηση"
Δ. Χριστόφιας: "Πλήρης ικανοποίηση" Εκτύπωση E-mail
07.03.08

Την πλήρη ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στην Αθήνα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε συνέντευξη του στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.
Ο κ. Χριστόφιας, τόνισε ότι η υλοποίηση της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου του 2006 θα ανοίξει το δρόμο για συνολική διαπραγμάτευση στο Κυπριακό και προσδιόρισε τη συνάντηση του με το Μεχμέτ Αλι Ταλάτ μεταξύ 17 και 24 Μαρτίου

Έμφαση στην υλοποίηση της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006 έδωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημήτρης Χριστόφιας, καλώντας τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να τιμήσει την υπογραφή του.
"H υλοποίηση της 8ης Ιουλίου θα ανοίξει το δρόμο για συνολική διαπραγμάτευση στο κυπριακό. η θέση μας είναι οτι η λύση του κυπριακού πρέπει να εξευρεθεί στη βάση των συμφωνιών υψηλού επιπέδου 1977 και 1979 που προνοούν για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία."

Ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι προτεραιότητά μου είναι η λύση του Κυπριακού και δεν έχει διάθεση να ανοίξει άλλο μέτωπο, όταν ρωτήθηκε για το αν θα απομακρυνθούν ή όχι οι βρετανικές βάσεις από την Κύπρο
"Το μόνο σχέδιο που έχω είναι η επανένωση της Κύπρου. Δεν έχω σχέδιο για τι βάσεις, άλλο μέτωπο δεν έχω διάθεση να ανοίξω."

Νωρίτερα ο πρόεδρος Χριστόφιας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974 στην Κύπρο.
Επίσης ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα των επισκέψεών του στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, πραγματοποίησε συνάντηση με το φίλο του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Μίκης υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Κύπρου στο σπίτι του, στην Ακρόπολη. Μετά το τέλος της συνάντησής τους, ο Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε:
"Η επίσκεψή μου στο Μίκη Θεοδωράκη είναι οφειλή σεβασμού και αγάπης σε ένα σύντροφο και συναγωνιστή ο οποίος είναι δεμένος, ο ίδιος και οι αγώνες του, με την Κύπρο και φυσικά το φοβερό τραγούδι του που ξυπνά συνειδήσεις. Γι’ αυτό ήρθα και να πούμε στο επανιδείν, ελπίζω, στην Κύπρο." Υπενθυμίζεται ότι στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα που είχε στείλει ο Μίκης Θεοδωράκης για την εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια τόνιζε ότι "μόνο το ΑΚΕΛ με επικεφαλής το Δημήτρη Χριστόφια μπορεί να εξασφαλίσει ένα πλατύ εθνικό μέτωπο, που θα τσιμεντώσει την ενότητα του κυπριακού λαού. Μια ενότητα την οποία θεωρώ απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσετε με ευελιξία και κατανόηση απέναντι στους Τουρκοκυπρίους, ώστε έπειτα από μια ειλικρινή και δίκαιη συνεννόηση να προκύψει επιτέλους η ενιαία, ανεξάρτητη Κύπρος της Δημοκρατίας και της προόδου, για την οποία θυσιάστηκαν έως τώρα γενεές γενεών".


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1392&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote