Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Μόσιαλος για το εμβόλιο Pfizer: Στις αρχές Ιανουαρίου στην Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
10.11.20

Το εμβόλιο της Pfizer γέμισε χαμόγελα και τον Ηλία Μόσιαλο - Τι αναφέρει χαρακτηριστικά για το εμβόλιο που αναμένει όλος ο πλανήτης. Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο «London School of Economics» Ηλίας Μόσιαλος έκανε λόγο για εντυπωσιακά νέα σχολιάζοντας τις εξελίξεις για το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα το εμβόλιο αναμένεται αρχές Ιανουαρίου.

«Το 90% αποτελεσματικότητα είναι κάτι το αναπάντεχο καθώς οι περισσότεροι ειδικοί περίμεναν 50%» είπε ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας όμως ότι δεν ξέρουμε αν αυτό το εμβόλιο της Pfizer θα είναι εξίσου αποτελεσματικό και στις βαριές περιπτώσεις. Ανέφερε δε ότι θα μάθουμε τα δεδομένα πριν το τέλος της χρονιάς οπότε και η Pfizer θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα.

Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει επίσης να δούμε πόση διάρκεια θα έχει η ανοσία από το εμβόλιο κι αν εκτός από το να μας προστατεύει, θα εμποδίζει και τη μετάδοση του ιού από αυτούς που θα το έχουν κάνει και πιθανώς θα εκτεθούν στον κορονοϊό.

Αρχές Ιανουαρίου στην Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά τη διάθεση του εμβολίου στην Ελλάδα ανέφερε ότι πιστεύει πως στις αρχές της νέας χρονιάς θα αρχίσουμε να παίρνουμε εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις αρχικά για το υγειονομικό προσωπικό και τις πολύ ευπαθείς ομάδες. «Αν προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες αμέσως μετά αρχίζει να αποφορτίζεται η πίεση στο σύστημα υγείας» υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος.

Τέλος, τόνισε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε και τα αποτελέσματα των Moderna και AstraΖeneca, ενώ μιλώντας για το δεύτερο γενικό lockdown που ισχύει σε όλη τη χώρα είπε ότι την αποτελεσματικότητα του θα την κρίνει η μείωση στην πίεση του ΕΣΥ.

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13901&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 12.11.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote