Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ο Τζο Μπάιντεν κήρυξε επισήμως την νίκη του Εκτύπωση E-mail
07.11.20

Φωτ.: Reuters Ο Τζο Μπάιντεν κήρυξε επισήμως την νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές,  δεσμευόμενος ότι ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα επιδιώξει να ενώσει τους Αμερικανούς. «Ο λαός αυτής της χώρας μίλησε. Μας έδωσε μια ξεκάθαρη νίκη, μια πειστική νίκη», δήλωσε ο Μπάιντεν από το Γουίλιγκτον στο Ντέλαγουερ, ώρες μετά αφότου μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τον ανακήρυξαν νικητή των εκλογών.

 

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε κατανόηση για την απογοήτευση όσων ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ. «Για να σημειώσουμε πρόοδο δεν πρέπει να μεταχειριζόμαστε τους αντιπάλους  μας ως εχθρούς», τόνισε. «Ας δώσουμε ο ένας στον άλλον μια ευκαιρία», είπε, τονίζοντας ότι θα κυβερνήσει ως Αμερικανός πρόεδρος και όχι ως Δημοκρατικός. 

o-tzo-mpainten-kiryxe-episimos-tin-niki-toy0


Τι προηγήθηκε


Με τη Νεβάδα να προστίθεται και αυτή πλέον στις πολιτείες όπου ο Δημοκρατικός υποψήφιος έχει νικήσει τον Πρόεδρο Τραμπ, φθάνοντας στους 279 εκλέκτορες πλέον, ο κ. Μπάιντεν και η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, η Κάμαλα Χάρις, ετοιμάζονται σε 74 ημέρες να αναλάβουν την εξουσία της χώρας μετά τέσσερα χρόνια υπό την ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ.

 

Ο νέος, 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου 2021. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η στιγμή της παράδοσης-παραλαβής του Λευκού Οίκου από τον κ. Τραμπ στον κ. Μπάιντεν.


Δεν αναμένεται να έχουν κάποια ουσιαστική επιτυχία οι δικαστικές προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών, τουλάχιστον σύμφωνα με τους νομικούς που επικαλούνται τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στην άλλη όχθη του βόρειου Ατλαντικού, παραμένει άγνωστο στοιχείο η Γερουσία των ΗΠΑ, καθώς δεν αποκλείεται να σημειωθεί τελικά η απόλυτη ισορροπία (50-50), δεδομένου ότι πιθανότατα θα υπάρχει και επαναληπτική εκλογή για την Τζόρτζια στις 5 Ιανουαρίου.


Δεν αποκλείεται μάλιστα οι Ρεμπουμπλικάνοι να έχουν και κέρδη τελικά στη νέα σύνθεση του Κογκρέσου, σε σύγκριση με την απερχόμενη κάτω βουλή της χώρας. Η καταμέτρηση συνεχίζεται στις περισσότεερς πολιτείες της χώρας παρότι οι κάλπες έχουν κλείσει εδώ και τέσσερις ημέρες, δεδομένης της πολυπλοκότητας της διαδικασίας φέτος.


www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13899&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote