Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Η επιστροφή της Χίλαρι Εκτύπωση E-mail
07.03.08

Ισχυρότατη τόνωση για τη Χίλαρι Κλίντον και αναζωογόνηση των ελπίδων της για την απόσπαση του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος επεφύλαξαν οι προχθεσινές προκριματικές εκλογές, καθώς η γερουσιαστής Νέας Υόρκης κέρδισε τις δύο μεγα-πολιτείες του Τέξας και του Οχάιο, ενώ επίσης απέσπασε το Ρόουντ Αϊλαντ, αφήνοντας για τον Μπάρακ Ομπάμα μόνον το Βερμόντ.

Παρότι οι νίκες της Κλίντον δεν τη φέρνουν και επικεφαλής της κούρσας σε επίπεδο εκλεκτόρων, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξη για το μέλλον, σε σημείο μάλιστα που άφησε για πρώτη φορά να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να μοιραστεί το «εισιτήριο» για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου με τον συνυποψήφιό της Μπάρακ Ομπάμα ως υποψήφιο αντιπρόεδρο και την ίδια ως υποψήφια πρόεδρο.

«Πιθανώς εκεί οδηγούμαστε, αλλά φυσικά πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε ποιος θα καθοδηγεί το ψηφοδέλτιο. Νομίζω ότι ο λαός του Οχάιο έδειξε ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να είμαι εγώ».

Η Χίλαρι Κλίντον επικράτησε με μεγάλη διαφορά στο Οχάιο: Ελαβε 56%, έναντι 42% για τον Μπάρακ Ομπάμα. Στο Τέξας, η πρώην πρώτη κυρία εξασφάλισε 51%, έναντι 47% για τον Ομπάμα. Η Κλίντον κέρδισε, επίσης, στο Ρόουντ Αϊλαντ με 58%, ενώ ο Μπάρακ Ομπάμα επικράτησε μόνο στην Πολιτεία του Βερμόντ με 60%.

Εσπασε το σερί
Ετσι, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, με αυτά τα αποτελέσματα, κατάφερε να σπάσει το σερί των νικών του Μπάρακ Ομπάμα και να διαψεύσει όσους την ήθελαν έτοιμη να αποχωρεί από την κούρσα σε ενδεχόμενη ήττα της.

Τώρα, καθώς ο Ομπάμα προηγείται με 1.477 έναντι 1.391 της Χίλαρι Κλίντον, όλα και πάλι είναι ανοιχτά. Το Σάββατο, οι Δημοκρατικοί μονομάχοι θα αναμετρηθούν στην Πολιτεία του Ουιόμινγκ όπου κρίνονται 40 εκλέκτορες, και την Τρίτη στο Μισισίπι, όπου κρίνονται μόλις 18, και συνολικά ο Ομπάμα εμφανίζεται ισχυρότερος. Ετσι, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στις εκλογές στην Πολιτεία της Πενσιλβάνια, στις 22 Απριλίου, όπου κρίνονται 188 εκλέκτορες.

Οι δύο Δημοκρατικοί υποψήφιοι έσπευσαν, πάντως, χθες να δηλώσουν ότι έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τον Τζον ΜακΚέιν, ο οποίος εξασφάλισε ήδη το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Πάντως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως μόνον ο Ομπάμα μπορεί να κερδίσει τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Αριζόνας.

ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ
Εξασφάλισε το χρίσμα ο ΜακΚέιν

Με κόκκινα, λευκά και μπλε κομφετί να πέφτουν από την οροφή και τις ηχητικές εγκαταστάσεις να εκπέμπουν σε υψηλούς τόνους το «Johnny Β Goode» του Τσακ Μπέρι, ο γερουσιαστής Αριζόνας Τζον ΜακΚέιν ολοκλήρωσε την απίθανη κούρσα του για το προεδρικό χρίσμα, καθώς ξεπέρασε τους 1.191 εκλέκτορες που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Η αναμέτρηση αρχίζει απόψε», δήλωσε ο ΜακΚέιν στους επευφημούντες υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα χορού σε ξενοδοχείο του Ντάλας.

Η μη αναμενόμενη, γοργή και εντυπωσιακά νικηφόρα διαδρομή του ΜακΚέιν χθες τον έφερε στον Λευκό Οίκο όπου ο πρόεδρος Μπους παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του και υιοθέτησε δημοσίως την υποψηφιότητά του. Ολα αυτά, αρκετά χρόνια αφότου οι δύο άνδρες είχαν υπάρξει άσπονδοι αντίπαλοι στις προεδρικές του 2000.

Τον ΜακΚέιν συνεχάρησαν τηλεφωνικά χθες τόσο ο Ομπάμα όσο και η Κλίντον. Λίγες ώρες νωρίτερα, όταν έκλειναν οι κάλπες στο Τέξας, ο πρώην κυβερνήτης του Αρκάνσας Μάικ Χάκαμπι ανακοίνωνε ότι και αυτός είχε τηλεφωνήσει στον ΜακΚέιν για να του ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την κούρσα και ότι θα τον στηρίξει στις προεδρικές εκλογές.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1389&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote