Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Παραπομπή Πέτρου Γαλάτουλα στην πειθαρχική επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
22.10.20

Παραπομπή

Πέτρου Γαλάτουλα

στην πειθαρχική

επιτροπή της

Ελληνικής

Ομοσπονδίας

Νέας Υόρκης

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη /Του Σάκη Σερέτη



http://www.hellenicvoiceny.com/images/mospondia.jpg Την παραπομπή του πρώην προέδρου της επιτροπής διοργάνωσης της παρέλασης 2018-2019 Πέτρου Γαλάτουλα, καθώς επίσης και του Διονύση Πυλαρινού αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης , κατά την διάρκεια τακτικής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 13 Οκτωβρίου 2020 , παρουσία 11 μελών του διοικητικού συμβουλίου οι οποίοι υπέγραψαν στο σχετικό παρουσιολόγιο .

Το σκεπτικό της παραπομπής για τον Πέτρο Γαλάτουλα αναφέρεται σε 5 κατηγορίες , με πρώτη αυτή που αφορά, στην απο τον νόμο επιβεβλημένη απόδοση του οικονομικού απολογισμού της παρέλασης 2019 , του οποίου η τύχη “αγνοείτε” μέχρι και σήμερα , γεγονός που εγείρει μια σειρά ερωτηματικά που αφορούν στην διαφάνεια διαχείρησης των οικονομικών πόρων του ταμείου της παρέλασης .

Δεύτερη κατηγορία αφορά στην παράνομη και χωρίς καμία έγκριση,παρακράτηση βιβλίων πρακτικών των συνεδριάσεων , παρουσιολόγιο, σφραγίδες, πρωτόκολλο αλληλογραφίας , μητρώο μελών του οργανισμού , καθώς επίσης και τα σχετικά κλειδιά των χώρων φύλαξης τους .
Τα σχετικά βιβλία ,παρουσιολόγιο , πρωτόκολλο ,βιβλίο πρακτικών,αρχεία ,
σφραγίδα ,μητρώο μελών ,αποτελούν αποκλειστική ευθύνη του γενικού γραμματέα ,γεγονός που μεταφέρει ευθύνες και στον εκλεγμένο γενικό γραμματέα .

Η τρίτη κατηγορία αφορά στην χρησιμοποίηση ποσού 5.000 δολαρίων , προκειμένου να καλύψει τα έξοδα ταξιδιού και παραμονής εδώ στην Νέα Υόρκη , κάποιων προσκεκλημένων του στην παρέλαση , χωρίς όμως να ζητήσει και να εξασφαλίσει την απαραίτητη έγκριση των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Η τέταρτη κατηγορία αναφέρεται στο “αγνοούμενο”ποσόν των 3.000 δολαρίων ,το οποίο ο κ. Γαλάτουλας υποσχέθηκε να εξασφαλίσει, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των αεροπορικών εισητηρίων των Ευζώνων του αγήματος της προεδρικής φρουράς, το οποίο συμμετείχε στην παρέλαση της Φιλαδέλφειας .

Η πέμπτη και τελευταία κατηγορία , αφορά στην παράνομη και χωρίς καμία έγκριση του διοικητικού συμβουλίου ,εκταμίευση του ποσού των 9.985 δολαρίων τα οποία δαπανήθηκαν προκειμένου να καλυφθεί μέρος των εξόδων της 100μελούς φιλαρμονικής Μάντζαρος , η οποία “συμμετείχε” στην παρέλαση 2019.

Ωστόσο για να μην ξεχνιόμαστε ,θα υπενθυμίσω τις βαρύγδουπες εξαγγελίες των κκ. Μπάρδη Νικολάου και Πέτρου Γαλάτουλα , οι οποίοι έλεγαν ότι τυχόντα εχτρα έξοδα για την εν λόγω φιλαρμονική , δεν θα επιβαρύνουν το ταμείο της παρέλασης ,αλλά θα καλυφθούν από πρόσφορες ....

Βεβαίως αυτά που αναφέρονται στο σκεπτικό της παραπομπής , δεν είναι τίποτα μπροστά στον όγκο των διαχρονικών οικονομικών και διοικητικών ατασθαλιών - που έχει πρωταγωνιστήσει ο Πέτρος Γαλάτουλας, καθώς επίσης και οι κατά καιρούς συνοδοιπόροι του, στο διοικητικο συμβουλιο.
Οι οποίοι σε ρόλο χρήσιμου ηλίθιου ψήφιζαν οτιδήποτε τους ζητούσε , προκειμένου να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους .

Παραδείγματα έχω πάρα πολλά και μια αναδρομή στα γραπτά μου, μπορεί να φωτίσει όλες τις αθέατες και σκοτεινές συνάμα πλευρές,αυτού του διαχρονικού ρεσιτάλ αυθαιρεσίας,όλων αυτών που θεωρούν την Ομοσπονδία οικογενειακό τους βιλαέτι .

Εδώ πρέπει να υπενθυμίσω πως η ετήσια διοργάνωση και διεξαγωγή της παρέλασης της 25ης Μαρτίου εδώ στην Νέα Υόρκη , αποτελεί την κυριότερη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης , της οποίας τα λειτουργικά έξοδα, καλύπτονται από τις προσφορές των Ομογενών προς το ταμείο της παρέλασης, γεγονός που θεμελιώνει το δικαίωμα,να γνωρίζουν αναλυτικά πως και που διατέθηκαν τα χρήματα του ταμείου της παρέλασης .

Ωστόσο, ο οικονομικός απολογισμός της παρέλασης του 2019, για λόγους που μόνον ο υπεύθυνος διεξαγωγής της -Πέτρος Γαλατουλας-γνωρίζει , ακόμη δεν έχει εμφανιστεί , με αποτέλεσμα ,αφενός την αδυναμία εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας , η οποία επιβάλλει την δημοσιοποίηση του εγκεκριμένου από την εξελεγκτική επιτροπή του οργανισμού, οικονομικού απολογισμού εντός 60 ημερών από την ολοκλήρωση της παρέλασης και αφετέρου,την συντήρηση της καλής έξωθεν μαρτυρίας,περί χρηστής διαχείρησης των χρημάτων του ταμείου της παρέλασης.

Ως γνωστόν , η πολιτειακή νομοθεσία της Νέας Υόρκης που αφορά στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σαν την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων, απαιτεί την δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων σε εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ οι παραβάτες αντιμετωπίζουν τις προβλέπόμενες ποινές .

Βεβαίως , μπορεί η εμφάνιση της επιδημίας του Κορωνοιού, να αποτελεί την τέλεια δικαιολογία αναστολής του εσωτερικού κανονισμού της Ομοσπονδίας, όμως επειδή διανύουμε την εποχή της απόλυτης τεχνολογικής κυριαρχίας , οι όποιες προβαλλόμενες δικαιολογίες μηδενίζονται …

Ωστόσο, μια σύντομη αναδρομή στα τεκταινόμενα της Ομοσπονδίας, αποκαλύπτει μια σειρά οικονομικών και διοικητικών ατασθαλιών , με τους συνήθεις ύποπτους παραβάτες να σφυρίζουν αδιάφορα, ενώ παράλληλα, οι δημόσιες εκκλήσεις του γράφοντος αλλά και άλλων παραγόντων , οι οποίες αφορούν στον εμπεριστατωμένο έλεγχο των οικονομικών του ταμείου της παρέλασης σε ορίζοντα δεκαετίας , να καταλήγουν στα αζήτητα …

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, στο όνομα υπεράσπισης της νομιμότητας , αλλά και των συμφερόντων της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων , καλείτε -έστω και αν έχει ήδη αργήσει- ο σημερινός πρόεδρος Κλεάνθης Μειμάρογλου να πράξει το αυτονόητο και με άμεση προσφυγή στην δικαιοσύνη , να απαιτήσει την παράδοση όλων των παραστατικών εγγράφων , καθώς επίσης και τα πρακτικά συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου , μέσω των οποίων θα αποδεικνύεται , η νομιμότητα εκταμίευσης χρημάτων από το ταμείο της παρέλασης .

Όσον αφορά στους σημερινούς νομιμοφανείς υποστηρικτές και συνοδοιπόρους του κ.Πέτρου Γαλάτουλα , έφτασε η ώρα να σκεφθούν , ότι η συγκάλυψη σε παραβατικές συμπεριφορές , εκτός του ότι τους καθιστά υπόδικους στην κοινή γνώμη, αποτελεί και αδίκημα που μπορεί να τους οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης .


ΥΓ . Με τον έτερο συγκατηγορούμενο του Πέτρου Γαλάτουλα , θα επανέλθω σύντομα με πληροφορίες που αφορούν στην διαχρονική του “προσφορά “ στην Ομοσπονδία.
Κράτησα για το τέλος μια φωτογραφία -τροφή για σκέψη -των οικονομικών απολογισμών του 2015-2016 , όπου αναφέρονται τα κέρδη των παρελάσεων , τα οποία θα πρέπει να μας πουν οι υπεύθυνοι που βρίσκονται παρκαρισμένα ...

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13885&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 22.10.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote