Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Εκτύπωση E-mail
06.03.08

Του Σάκη Σερέτη 

Αφιερωμένος στην Ελληνική παιδεία ήταν ο χορός του Πανγκριγκόριαν Νέας Υόρκης που διοργανώθηκε το βράδυ της Κυριακής 2 Μαρτίου στο “Terrace on the park” και σημείωσε απόλυτη επιτυχία,  επιβεβαιώνοντας το πραγματικό ενδιαφέρον των Ομογενών εστιατόρων, για τα Ελληνοαμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο πολιτειακός βουλευτής της Αστόριας κ.Μιχάλης Γιάνναρης και υπεύθυνος της βραδιάς ο κ.Πολ  Σταθουλόπουλος με συνυπεύθυνους τους ομογενείς επιχειρηματίες κκ.Τζον Κατσιματίδη,Μερκούρη Αγγελιάδη και Δημήτριο Στεφάτο στους οποίους ο κ.Τάσος Μάνεσης(πρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος) απένειμε αναμνηστικά δώρα.

Το Πανγκριγκόριαν προσέφερε το ποσόν των $10.000 στο ημερήσιο σχολείο του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ,$5.000 στην Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου και $3.000 στο απογευματινό σχολείο της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Τζαμέϊκας.

Διευθυντές της χρονιάς ανακήρυξε τους κκ. Αναστάσιο Κουλαρμάνη (Αγιος Δημήτριος Αστορίας),Γεώργιο Κανελλόπουλο (Αγιος Νικόλαος Φλάσινγκ) .

Δάσκαλοι της χρονιάς ανακηρύχθηκαν οι κ.Μιχάλης Κακιάς (Τίμιος Σταυρός Μπρούκλιν) και Ανδριάννα Φιλιώτη (απογευματινό σχολείο Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστορίας).

Στους τιμώμενους διευθυντές και εκπαιδευτικούς εδόθησαν χρηματικά βραβεία των $1.000.

Εστιάτορας της χρονιάς ανακηρύχθηκε ο κ.Παναγιώτης Τσόλης συνιδιοκτήτης του εστιατορίου “Seven Seas”,που βρίσκεται στο Λόνγκ Αϊλαντ.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς,τιμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ο οποίος απηύθηνε πολύ θερμό μήνυμα αναφερόμενος στην πολυετή προσφορά του Πανγκριγκόριαν, καθώς και ελεγκτής του Δήμου της Νέας Υόρκης κ.Γουϊλιαμ Τόμσον.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αμφότεροι οι γενικοί πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου, Αγη Μπαλτά και Ανδρέας Παναγιώτου,καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της περιοχής Αστορίας Πήτερ Βαλόουν Τζούνιορ.

Στην ανοδική πορεία της εταιρίας του Πανγκριγκόριαν αναφέρθηκε ο πρόεδρος κ.Δημήτρης Καφχίτσας,ενώ συνεχάρη τους ανθρώπους του φιλανθρωπικού τμήματος καθώς και τους τιμώμενους της βραδιάς.

Αξια προς μίμηση η προσπάθεια των ανθρώπων του Πανγκριγκόριαν και φυσικά σημαντική η προσφορά τους στον χώρο της Ελληνικής παιδείας, που από το 1999 συνεχίζει να δίνουν με διακριτικότητα και να επιβραβεύουν τους ακούραστους εργάτες της μάθησης. 

Σημαντική  και η προσφορά του ιδρυτή και προέδρου του οργανισμού επι μια δεκαετία κ.Τάσου Μάνεση, ο οποίος αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον γράφοντα,στην προσπάθεια που καταβάλλουν αυτός και οι συνεργάτες του, εκφράζοντας με έργα  την αμέριστη συμπαράσταση τους προς την Ελληνική παιδεία.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1387&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 07.03.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >