Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Διαμαρτυρία... μακεδονομάχων
Διαμαρτυρία... μακεδονομάχων Εκτύπωση E-mail
05.03.08

 Δύο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό. Το συλλαλητήριο στο άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο οργάνωσε το Ινστιτούτο «Ιων Δραγούμης», το οποίο εποπτεύεται από τον ΛΑ.Ο.Σ, και η συγκέντρωση στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, που οργάνωσε η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα.

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τόνισε πως «όνομα και ιστορία δεν διαπραγματεύονται. Η χώρα δεν τεμαχίζεται και δεν ξεπουλιέται στους Αμερικανούς. Έχουμε αγωνία ποια θα είναι η τύχη αυτού του τόπου που λέγεται Μακεδονία».
Άσκησε κριτική στη στάση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, κάνοντας αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει την κ. Μπακογιάννη από το υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συγκέντρωση της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα μίλησαν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο Στέλιος Παπαθεμελής και ο Κώστας Ζουράρις.

«Δεν χαρίζουμε σε κανέναν το ένδοξο όνομα της Μακεδονίας», είπε ο μητροπολίτης και σημείωσε: «Όπου Μακεδονία ίσον Ελλάδα και όπου Ελλάδα ίσον Μακεδονία».

Ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, για τα όσα είπε στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και εξήρε τη στάση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

«Δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα, την ψυχή και το έδαφος μας», υπογράμμισε ο κ. Παπαθεμελής, πρόσθεσε πως απέναντι μας είναι οι ΗΠΑ και παρατήρησε πως οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία για τη γειτονική χώρα θα καταλήξει στο «Μακεδονία».

«Ο γεωγραφικός προσδιορισμός είναι ακρωτηριασμός και η σύνθετη ονομασία είναι μειοδοσία», είπε ο κ. Ζουράρις. Επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει μακεδονική και μίλησε για «τετρακομματικό ψευδοκράτος των Αθηνών».

Η τελευταία αναφορά του ενόχλησε το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος αποχώρησε όσο βρισκόταν στο βήμα ο κ. Ζουράρις. «Ήρθα να ακούσω λόγο ενωτικό και μη κομματικό. Διαφωνώ με τα περί "ψευδοκράτους των Αθηνών". Έχω εμπιστοσύνη στον Κώστα Καραμανλή και τα κόμματα», δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1384&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote