Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κοίτασμα και στη Μεσόγειο προαναγγέλλει ο Ερντογάν: «Δώσαμε απάντηση και συνεχίζουμε - Θα βρεθεί σε
Κοίτασμα και στη Μεσόγειο προαναγγέλλει ο Ερντογάν: «Δώσαμε απάντηση και συνεχίζουμε - Θα βρεθεί σε Εκτύπωση E-mail
24.08.20

Κοίτασμα και στη Μεσόγειο προαναγγέλλει ο Ερντογάν: «Δώσαμε απάντηση και συνεχίζουμε - Θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση η Ελλάδα» - Media «H εύρεση κοιτάσματος στη Μαύρη Θάλασσα σημαίνει καλά νέα και για τη Μεσόγειο» δήλωσε πριν από λίγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κλιμακώνοντας τις προκλήσεις σημείωσε: «Δώσαμε την κατάλληλη απάντηση στη Μεσόγειο και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε». Και πρόσθεσε: «Από εδώ και πέρα η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη στην περιοχή. Και θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση», όπως αναφέρει η Καθημερινή.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ταγίπ Ερντογάν και μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης:


«Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να κηρύξει NAVTEX στην περιοχή. Αυτή είναι μια δύστροπη κίνηση της Ελλάδας. H Ελλάδα με την στάση αυτή, που είναι εναντίον στις σχέσεις καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου έριξε τον εαυτό της σε ένα χάος το οποίο δεν θα μπορεί να βγει μόνη της. Απο εδώ και πέρα η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για οποιοδήποτε αρνητικό γεγονός στην περιοχή και θα είναι η μόνη χώρα που θα ζημιωθεί. Όπως ξέρουμε εμείς πρέπει να ξέρουν και οι Έλληνες γείτονες μας πως όσοι ρίχνουν την Ελλάδα μπροστά στον τούρκικο στόλο θα την αφήσουν μόνη σε ενδεχόμενο δυσκολίας.


Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ούτε ένα βήμα από τη δράση του Ορούτς Ρείς ούτε από την δράση του ναυτικού μας που το συνοδεύει. Αντιθέτως θα κινηθεί πιο αποφασιστικά για να υποστηρίξει τα δικαιώματα της στην περιοχή. Αυτοί που πρέπει να το σκεφτούν το τι θα συμβεί και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες είναι αυτοί που θα βγουν μπροστά μας στις περιοχές τις οποίες έχουμε κηρύξει NAVTEX».


Νωρίτερα, η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex για άσκηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με συμμαχικά πλοία, νοτίως της Κρήτης, αύριο 25 Αυγούστου, από τις 8:00-12:00.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία φαίνεται να έχει δεσμεύσει την περιοχή που προβλέπει το τουρκολιβυκό σύμφωνο.


www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13833&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote