Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Αύξηση κρουσμάτων και περιοριστικών μέτρων σε πολλές χώρες του πλανήτη Εκτύπωση E-mail
18.08.20

Αύξηση κρουσμάτων και περιοριστικών μέτρων σε πολλές χώρες του πλανήτη Συνεχίζεται η εξάπλωση της νόσου Covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, με χιλιάδες νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις και θύματα να καταγράφονται καθημερινά.

Αυτή τη στιγμή, τίποτα δεν δείχνει ικανό να αναχαιτίσει την ορμή της πανδημίας, καθώς το πολυπόθητο εμβόλιο δεν φαίνεται στον άμεσο χρονικό ορίζοντα, ενώ πολλά από τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται κρίνονται ανεπαρκή, με τις κυβερνήσεις να αναγκάζονται να λάβουν περαιτέρω αποφάσεις.


Οι τελευταίες εξελίξεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη


► Ιταλία

Απαγορεύεται ο χορός σε κλαμπ, ντίσκο, και όλους τους υπαίθριους και κλειστούς χώρους, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης Κόντε, που θα ισχύσει μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ο Μαουρίτσιο Πάσκα, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ντίσκο και Κλαμπ, έκανε γνωστό ότι πρόκειται να προσφύγει κατά της απόφασης στο δικαστήριο της Ρώμης και πρόσθεσε ότι «τα συγκεκριμένα μαγαζιά και οι ιδιοκτήτες τους χρησιμοποιούνται ως αποδιοπομπαίος τράγος, ενώ, στην πραγματικότητα, οι Ιταλοί νέοι χορεύουν παντού».


Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία σημειώθηκαν 320 νέα κρούσματα κορονοϊού. Καταγράφηκαν, δηλαδή, 159 λιγότερα κρούσματα από χθες, αλλά, παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και πιο περιορισμένος αριθμός τεστ. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ 58 ασθενείς έχουν εισαχθεί, συνολικά, σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

AP PHOTO

Παράλληλα, μετά από τα προβλήματα που είχαν σημειωθεί κατά τις περασμένες ημέρες, στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο-Λεονάρντο Ντα Βίντσι, άρχισαν να πραγματοποιούνται τα «γρήγορα τεστ» σε όλους τους επιβάτες που προέρχονται από την Ισπανία, την Κροατία, την Ελλάδα και την Μάλτα.


Γαλλία

Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία ασθενών με Covid-19 συνεχίζει να αυξάνεται στη Γαλλία και ο αριθμός των ασθενών σε ΜΕΘ κατέγραψε επίσης άνοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γενική διεύθυνση Υγείας (DGS). 

Σε γαλλικά νοσοκομεία έγιναν 234 νέες εισαγωγές ασθενών με νέο κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, έναντι 173 την Παρασκευή. 4.925 άνθρωποι νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, ήτοι 97 περισσότεροι σε σύγκριση με την Παρασκευή.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται βρίσκεται σε ανοδική πορεία εδώ και 3 εβδομάδες, ιδίως στις ηλικίες κάτω των 40 ετών», υπογραμμίζει το υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, 34 ασθενείς εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, έναντι 20 την Παρασκευή.

Από την έναρξη της πανδημίας 30.429 άνθρωποι πέθαναν (23 θάνατοι από την Παρασκευή), εκ των οποίων οι 19.924 σε νοσηλευτικά ιδρύματα και οι 10.505 σε μονάδες φροντίδας.


Τουρκία

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Τουρκία ξεπέρασε τις 250.000, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλες 1.233 μολύνσεις, ενώ οι νεκροί πλησιάζουν τους 6.000. 

Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι άλλοι 22 άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 5.996. Από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί, οι 231.971 έχουν αναρρώσει.

«Η πλειοψηφία των νέων ασθενών μπορεί εύκολα να θεραπευτεί. Αλλά αυξάνεται ο αριθμός των σοβαρά ασθενών, η θεραπεία των οποίων είναι δύσκολη» ανέφερε μέσω του Twitter ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.


Ρωσία

Περίπου 30 χορευτές του θεάτρου Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό, με αποτέλεσμα η διεύθυνση να αποφασίσει την αναβολή παραστάσεων.

«Καμιά τριανταριά κρούσματα καταγράφηκαν στο θέατρο Μαριίνσκι, τα περισσότερα μεταξύ των χορευτών του μπαλέτου», δήλωσε η Ίρινα Τσιντζέρια, τοπική υπεύθυνη της υγειονομικής αρχής Rospotrebnadzor. «Τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται, οι υπόλοιποι ακολουθούν αγωγή στα σπίτια τους», διευκρίνισε η ίδια, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σχεδόν 300 χορευτές του Μαριίνσκι πρέπει να μείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους, ως προληπτικό μέτρο, συμπλήρωσε η αξιωματούχος. Το θέατρο επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως χορευτές του μπαλέτου υποβλήθηκαν πρόσφατα σε εξετάσεις για την Covid-19, καθώς «αισθάνονταν άσχημα», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

AP PHOTO


Χιλή

Οι αρχές της χώρας έκλεισαν ένα εμπορικό κέντρο στο κέντρο του Σαντιάγο, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στον χώρο για να αγοράσουν εμπορεύματα για μεταπώληση, λίγες ώρες αφότου χαλάρωσαν τα μέτρα καραντίνας στην περιοχή.

Πριν καν ανοίξει τις πύλες του, τουλάχιστον 300 άνθρωποι σχημάτιζαν ουρά έξω από το εμπορικό κέντρο Asia Pacific, το οποίο ειδικεύεται στην πώληση διαφόρων προϊόντων κινεζικής κατασκευής. Στη συνέχεια έτρεξαν μέσα, με τους φρουρούς ασφαλείας να προσπαθούν να τους μοιράσουν απολυμαντικά τζελ και να τους θερμομετρήσουν, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να έρθουν στα χέρια με τους επίδοξους αγοραστές.

Το εμπορικό κέντρο βρίσκεται στον Κεντρικό Σταθμό της πρωτεύουσας, μια φτωχική συνοικία όπου ζουν εργάτες και μετανάστες. Τους τελευταίους τρεις μήνες στην περιοχή είχε επιβληθεί αυστηρή καραντίνα, η οποία χαλάρωσε σήμερα το πρωί.


Μάλτα

Η Μάλτα αποφάσισε να κλείσουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κρις Φέρνι ανακοίνωσε ότι το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την Τετάρτη. Ντισκοτέκ, νυχτερινά κέντρα, αίθουσες συναυλιών αλλά και αθλητικοί χώροι θα κλείσουν τις πύλες τους, μέχρι νεωτέρας.

Στους δημόσιους χώρους επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως 15 προσώπων. Προς το παρόν, εστιατόρια και καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Εδώ και έναν μήνα, ο αριθμός των μολύνσεων από την Covid-19 αυξάνεται στο νησί: συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, τα κρούσματα ανέρχονται σε 1.375 και 9 άνθρωποι πέθαναν. Δύο ασθενείς νοσηλεύονται στην εντατική.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13828&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote