Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Τελετή αποφοίτησης του απογευματινού σχολείου του Αγίου Νικολάου στο φλάσιγκ
Τελετή αποφοίτησης του απογευματινού σχολείου του Αγίου Νικολάου στο φλάσιγκ Εκτύπωση E-mail
30.06.20

Νέα Υόρκη /Του Σάκη Σερέτη 
Με σεβασμό και απόλυτη τήρηση των μέτρων ασφαλείας λόγω κορωνοιού , πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιουνίου, η 64η τελετή αποφοίτησης των έντεκα μαθητών της 8ης τάξης του απογευματινού σχολείου ¨Στέφανος και Αρετή Τσερπέλης¨, η οποία έλαβε χώρα εντός του ιερού ναού του Αγίου Νικολαου στο Φλάσιγκ.

Τους προσκεκλημένους καλοσώρισε ο ιερατικώς προιστάμενος της κοινότητας π.Παύλος Παλαιστίδης , ο οποίος μετά την προσευχή που ανέπεμψε μαζί με τον π.Ανδρέα Χούπο, εξέφρασε την χαρά του που η τελετή βρήκε τους παρευρισκομένους υγιείς , ενώ εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του στους αποφοιτήσαντες , εστίασε στην επιμονή των γονέων να στέλνουν τα παιδιά τους στο Ελληνικό σχολείο , όπου διδάσκονται την Ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό και αποτελούν μέλη της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας.


Τα συγχαρήτηρια της απένειμε στους μαθητές η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Μαρία Ζολώτα, γιατί παρά τον φόβο, την αβεβαιότητα και την θλίψη που ένιωσαν εξ΄αιτίας της πανδημίας, πάλεψαν σκληρά και κατόρθωσαν να αποφοιτήσουν, ενώ το δίπλωμα που τους απονεμήθηκε, συμβολίζει τα όσα διδάχτηκαν σχετικά με την Ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, την ιστορία και φυσικά την Ελληνορθόδοξη εκκλησία.


“Η σχολική χρονιά που πέρασε σίγουρα μας άφησε κάποια πικρή γεύση λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο, θεωρώ ότι όλη αυτή η δυσάρεστη εμπειρία, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου σπουδών σας, θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη συνέχεια και ολοκλήρωση των σπουδών σας”, επισήμανε στο χαιρετισμό της η εκπρόσωπος της επιτροπής γονέων και κηδεμόνων, Ρούλα Φύλλα, ενώ ευχαριστώντας τους δασκάλους και το προσωπικό του σχολείου , ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους γονείς “οι οποίοι επιμένουν να στηρίζουν το Ελληνικό σχολείο και φυσικά τον Ελληνικό πολιτισμό,μέσω του οποίου ελπίζουμε να διατηρήσουμε την ταυτότητα μας”.

Την σκυτάλη παρέλαβε η διευθύντρια του απογευματινού σχολείου Παναγίωτα Λιλικάκη, η οποία ανέφερε τα εξής: “Με ιδιαίτερη συγκίνηση βρίσκομαι απόψε δίπλα σας διότι ως απόφοιτοι του 2020 είχατε την ευλογία να φτάσετε στην τελική ευθεία και να τερματίσετε τις σπουδές της ελληνικής γλώσσας μέσα από αντίξοες συνθήκες. Συγχαρητήρια σε όλους σας που με θάρρος και αρετή συνεχίσατε τα διαδικτυακά σας μαθήματα ενώ ο ορατός φόβος της πανδημίας έχασκε από πάνω σας.

Η αποστολή του “Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας του Αγ Νικολάου”, είναι να ενσταλάξει την αγάπη για την Ελληνική γλώσσα, τις αξίες, την κουλτούρας,τα ήθη και τα έθιμα, έχοντας ως βάση την Χριστιανική πίστη. Εξ αιτίας αυτής της βάσης, η παιδεία που λάβατε, τουλάχιστον 8 χρόνια τώρα, έχει γερά θεμέλια και είναι αυτή που συνειδητά ή ασυνείδητα σας βοήθησε να φτάσετε απόψε εδώ.

Η δυσπιστία και ο φόβος που αισθανθήκατε όταν άρχισε το ταξίδι σας στο σχολείο, αφήνωντας το χέρι των γονιών σας, μετατράπηκε σε θάρρος και σήμερα στέκεστε δίπλα τους με χαμόγελο. Η αγωνία που είχατε ως «πρωτάκια» που μάθαιναν τα πρώτα γράμματα έγινε ευχαρίστηση καθώς φτάσατε στο σημείο να γράφετε εκθέσεις, να διαβάζετε εφημερίδες και με κριτική σκέψη πλέον στέκεστε απέναντι στην σύγχρονη ιστορία. Είναι η αυτοπεποίθηση που αποκτήσατε χάριν των δασκάλων σας και τους ευχαριστώ θερμά. Οκτώ χρόνια πέρασαν από τότε που μάθατε να φτιάχνετε χαρταετό, να βάφετε κόκκινα αβγά. Οκτώ χρόνια πέρασαν από τότε που μάθατε τα πρώτα σας βήματα στους Ελληνικούς χορούς , τις πρώτες προσευχές, και ζωγραφίσατε τις μορφές των Πατέρων της Εκκλησίας μας. Σήμερα χορεύετε ελληνικούς χορόυς, ψάλετε εκκλησιαστικούς ύμνους και οι μορφές των Αγίων που κάποτε ζωγραφίσατε, πήραν σάρκα και οστά και γίνανε οδηγοί σας.

Απόψε μπορεί να τελειώνετε ένα κύκλο σπουδών, αλλά αρχίζετε ένα νέο κύκλο στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου που σας γαλούχησε. Ήρθε λοιπόν η ώρα να επιστρέψετε με χαρά τον Σεπτέμβρη και μέσα από τον εθελοντισμό να βοηθήσετε και εσείς στην παιδεία των νεότερων μαθητών. Έσεις είστε η συνέχεια αυτής της κοινότητας, εσείς είστε οι νέοι ιερείς, οι νέοι δάσκαλοι, οι νέοι διευθυντές , οι νέοι δωρητές εξαιτίας των οποίων σήμερα, 22 από αυτούς, όχι μόνο δεν δίστασαν, αλλά με χαρά σας προσέφεραν τις υποτροφίες και από τα βάθη της καρδιάς μου τους ευχαριστώ”.


Συγχαρητήρια και ευχές απηύθυνε προς τους μαθητές και ο εκπρόσωπος της ΑΗΕΠΑ Ντιν Μόσκος ο οποίος απένειμε ταυτόχρονα και τα χρηματικά βραβεία του τοπικού τμήματος ΕΣΤΙΑ.


Την ευγνωμοσύνη της εξέφρασε προς τους γονείς της που επέμεναν να την στείλουν στο Ελληνικό σχολείο, εξέφρασε η αριστεύσασα (Valedictorian) Γεωργία Αντωνάτου, η οποία τόνισε ότι το Ελληνικο σχολείο αποτελέι τον συνδετικό κρίκο που την ενώνει με την πατρίδατων γονέων της και των παπούδων της , ενώ παράλληλα υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της κοινότητας .


Η επίσης αριστεύσασα (Salutatorian) Ευτυχία Φύλλα ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς της τους γονείς της που την έστειλαν στο Ελληνικό σχολείο ,καθώς επίσης και τους δασκάλους της για όλα όσα της έχουν διδάξει κατά την διάρκεια φοίτησης της.


Χρηματικά βραβεία απονεμήθηκαν εκ μέρους του ευεργέτη της κοινότητας και του Σχολείου Στέφανου Τσερπέλη ,της ΑΗEPA από,το τοπικό τμήμα ΕΣΤΙΑ ,του συλλόγου γονέων και διδασκάλων , του Men’s League και της φιλοπτώχου της κοινότητας , του μη κερδοσκοπικού οργανισμού YASA που ειδικεύεται στην εκπαίδευση παιδιών με ειδικές δεξιότητες, της ιστοσελίδας “Hellenic voice NY”του Διονυσίου Σερέτη, καθώς επίσης και στην μνήμη των π.Αναστάσιου Διακοβασίλη , Παναγιώτη Μίχα, Γεράσιμου Κορσάρου,(από την οικογένεια Ευγένιου Μπουζαλάκου)και Μαίρης Ανν Κανελλοπούλου .


Η τάξη του 2020 αποτελείτο από τους μαθητές: Γεωργία Αντωνάτου, Αναστάσιος Κατέχης, Χρήστος Μούκας, Εμμανουήλ Μουνταντωνάκης, Κωνσταντίνος Μπουρνιάς, Σταυρούλα Παραλίκα, Γεώργιος Πρεπόνης, Κατερίνα Συράκη, Ιάσονας Τσεσμελής, Ελένη Τσικίτα και Ευτυχία Φύλλα.

 Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13780&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 30.06.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote