Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του αδικοχαμένου Γεωργίου Ζαπάντη Εκτύπωση E-mail
27.06.20

Νέα Υόρκη /Του Σάκη Σερέτη






Έλαμψε δια της απουσίας της , η πλειοψηφεία των Ομογενειακών οργανώσεων καθώς επίσης και οι Ελληνοαμερικανοί πολιτικοί που αντιπροσωπεύουν την Ομογένεια Νέας Υόρκης ,από την ειρηνική διαμαρτυρία που πραγματοποίηθηκε το βράδυ της Παρασκευής 06.26.20, έξω από το σπίτι του αδικοχαμένου Ομογενή Γεωργίου Ζαπάντη, ο οποίος αποτελεί το πρόσφατο θύμα αστυνομικής βίας.

 

 

 

 

 
Ο 29χρονος Γιώργος Ζαπάντης άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο την περασμένη Κυριακή, καθώς δέχθηκε πολλαπλά «χτυπήματα» από taser αστυνομικών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το θύμα τούς απείλησε με ένα σπαθί σαμουράι μέσα στο σπίτι του.


Οι αστυνομικοί του 109ου τμήματος της Νέας Υόρκης εμφανίστηκαν στο σπίτι του Γεώργιου Ζαπάντη στο Γουαϊστόουν το βράδυ της Κυριακής,κατόπιν μιας τηλεφωνικής κλήσης που περιέγραφε έναν άνδρα που οπλοφορούσε.

Ο 29χρονος Ελληνοαμερικανός ,ο οποίος σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ ήταν διπολικός, βρισκόταν στο υπόγειο του σπιτιού του , όπου η αστυνομία τον είδε να φοράει κράνος και να κρατάει ένα σπαθί σαμουράι.

Αμέσως του ζητήθηκε να αφήσει και να παραδώσει το σπαθί. Ωστόσο ο 29χρονος άνδρας φέρεται να αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές των αστυνομικών και στη συνέχεια εκείνοι χτύπησαν με το taser. Τα βίντεο από το περιστατικό που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα δείχνουν τέσσερις αστυνομικούς να προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες .

Με ανάρτησή της στο Twitter, η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά δήλωσε συντετριμμένη για την οικογενεια του Γιώργου Ζαπάντη και τόνισε ότι αυτή η βίαιη αστυνόμευση πρέπει να τερματιστεί.
“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την βιαιότητα της αστυνομίας σε βάρος ατόμων που αντιμετωπίζουν ψυχικές ασθένειες, να συνεχίζουν να καταπιέζουν τις κοινότητές μας”, ανέφερε.

 

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13774&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 27.06.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote