Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Να μην κρύβει το κεφάλι του στην άμμο» καλεί το ΝΑΤΟ η Γαλλία για την τουρκική επιθετικότητα Εκτύπωση E-mail
18.06.20

Γάλλος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της χώρας, κάλεσε το ΝΑΤΟ να μην παραβλέπει τις επιθετικές προς τους συμμάχους ενέργειες της Τουρκίας. Επιπλέον υποστήριξε ότι θα πρέπει η συμμαχία να κουβεντιάσει συνολικά την περίπτωση της Τουρκίας σε σχέση με τη θέση της στη συμμαχία.

 

Αφορμή για τις δηλώσεις στάθηκε η παρενόχληση, όπως υποστήριξε ο Γάλλος αξιωματούχος, γαλλικού πολεμικού σκάφους, από τουρκικό, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ΝΑΤΟϊκή αποστολή. Η Τουρκία αρνήθηκε κάθε κατηγορία.


«Να μην κρύβει το κεφάλι του στην άμμο» καλεί το ΝΑΤΟ η Γαλλία για την τουρκική επιθετικότητα

Να μην «θάψει το κεφάλι του στην άμμο», όσον αφορά την πρόσφατη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στους συμμάχους της, κάλεσε την Τετάρτη αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας, κατηγορώντας το τουρκικό ναυτικό ότι παρενόχλησε ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο σε αποστολή του ΝΑΤΟ.

Από πλευράς της η Τουρκία, δια στόματος ανώτερου αξιωματούχου αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι «δεν συνέβη τίποτα τέτοιο».


Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ αναμένεται να πραγματοποιήσουν μια τηλεδιάσκεψη αυτή την εβδομάδα εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Παρισιού και Άγκυρας. Τα δύο μέλη της συμμαχίας έχουν διαπραγματευτεί την κρίση στη Λιβύη, κατηγορώντας ο ένας τον άλλον ότι υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στον εμφύλιο πόλεμο που διεξάγεται στη χώρα.

Στις δηλώσεις του, ο Γάλλος αξιωματούχος «προετοίμασε» το κλίμα, καθώς επεσήμανε ότι ήρθε η ώρα το ΝΑΤΟ να κάνει μια ειλικρινή συζήτηση για την Τουρκία και τη συμπεριφορά της – όχι μόνο στη Λιβύη, αλλά και σε σχέση με άλλα θέματα όπως η αγορά του ρωσικού αμυντικού συστήματος πυραύλων S-400 αλλά και το μπλοκάρισμα του προγραμματισμού του ΝΑΤΟ σε σχέση με επιχειρήσεις στη Βαλτική και τη Πολωνία.


«Έχουμε συναντήσει περίπλοκες καταστάσεις στη συμμαχία, αλλά δεν μπορούμε να παριστάνουμε τη στρουθοκάμηλο και δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη Τουρκία στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο αξιωματούχος του γαλικου υπουργείου Άμυναςε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να το δούμε, να το πούμε και να το χειριστούμε». Επίσης αποκάλεσε απαράδεκτη τη συμπεριφορά της Τουρκίας, και υπογράμμισε τη στάση της τελευταίας στη Λιβύη.


Ο Γάλλος αξιωματούχος σημείωσε ακόμα ότι η απόφαση της Τουρκίας να στείλει περισσότερα όπλα και Σύριους μισθοφόρους στη Λιβύη, δεν έχει να κάνει καθόλου με την επίτευξη ειρήνης και στην πραγματικότητα πιέζει τη Ρωσία να αυξήσει την εμπλοκή της στην περιοχή. Τέλος κατηγόρησε το τουρκικό ναυτικό ότι χρησιμοποίησε τα σήματα κλήσης του ΝΑΤΟ, ενώ συνόδευε τουρκικά πλοία, ύποπτα για σπάσιμο του εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ, με σκοπό να παραδώσουν όπλα στη Λιβύη.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει αυξήσει κατά πολύ τη συμμετοχή της στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη Λιβύη, υποστηρίζοντας τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Τρίπολης.



www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13754&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote