Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Μόνο εμείς μπορούμε να αφορίσουμε, δηλώνει η Ιερά Σύνοδος και ακυρώνει τους αφορισμούς Μητσοτάκη, Κε Εκτύπωση E-mail
18.05.20

Μόνο εμείς μπορούμε να αφορίσουμε, δηλώνει η Ιερά Σύνοδος και ακυρώνει τους αφορισμούς Μητσοτάκη, Κεραμέως, Χαρδαλιά Η Ιερά Σύνοδος στέκεται απέναντι από την απόφαση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου να αφορίσει τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Παιδείας και Πολιτικής προστασίας, ακυρώνοντας επί της ουσίας την κίνηση του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων.

 

 

Σε ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναφέρει «Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων δημοσιογράφων ανακοινώνεται ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.


»Κατά το άρθρο 4 περίπτωση θ’ του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμος 590/1977, ΦΕΚ Α’ 146/31.5.1977) : «Η Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφαίνεται επί παντός ζητήματος αφορώντος εις την Εκκλησίαν. Ειδικώτερον αύτη: … θ) Αποφασίζει διά την επιβολήν ποινής αφορισμού κατά τα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα».

»Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη»


Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος πραγματοποίησε την «απειλή» του για αφορισμό της υπουργού Παιδείας , επειδή δεν αναίρεσε μέχρι σήμερα όσα είχε υποστηρίξει περί συσχετισμού του σάλιου με τη μετάδοση του κορωνοϊού.


Μάλιστα. ο πρώην μητροπολίτης  Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος αφόρισε μαζί με την Νίκη Κεραμέως και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.


www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13698&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote