Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Παράταση του lockdown για έναν ακόμη μήνα στη Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
16.05.20

Παράταση του lockdown για έναν ακόμη μήνα στη Νέα Υόρκη Διάταγμα με το οποίο παρατείνεται έως τις 13 Ιουνίου το lockdown στην πολιτεία της Νέας Υόρκης υπέγραψε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, καθώς η πόλη έχει πληγεί βαριά από την πανδημία, έχοντας καταγράψει μέχρι σήμερα περισσότερους από 20.000 θανάτους.

Από το μέτρο εξαιρούνται πέντε λιγότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές της πολιτείας, στην οποία ζουν 20 εκατομμύρια άνθρωποι.Οι πέντε περιοχές που εξαιρούνται από την παράταση του περιορισμού επιτρέπεται να ξεκινήσουν και πάλι αλλά σταδιακά συγκεκριμένες οικονομικές δραστηριότητες.


Αν και οι πολίτες ελπίζουν ότι σύντομα θα επιστρέψουν σε κάτι που θα μοιάζει με κανονική ζωή, ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι η όποια απόφαση για χαλάρωση των μέτρων αποκλείεται να ληφθεί πριν από τα μέσα Ιουνίου. Αλλά ακόμη και αν αποφασιστεί χαλάρωση των περιορισμών, αυτή θα αφορά το άνοιγμα εκ νέου των μη απαραίτητων επιχειρήσεων, όπως τα μουσεία. Επίσης, τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ έχουν ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν ξανά πριν από τις αρχές Σεπτεμβρίου το νωρίτερο.


Οι αρχές έχουν ξεκαθαρίσει στους Νεοϋορκέζους ότι δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν έξω από την πόλη και ότι θα πρέπει να υπομείνουν τους ζεστούς θερινούς μήνες χωρίς πρόσβαση στις τεράστιες δημοφιλείς παραλίες. Επίσης, οι πισίνες θα παραμείνουν κλειστές, ενώ ακόμη τονίζουν ότι δεν μπορούν προς το παρόν να αποφασίσουν αν τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά τον Σεπτέμβριο.


Σοβαρή οικονομική κρίση


Η πανδημία και η οικονομική κρίση που προκάλεσε έφερε στην επιφάνεια και τις ανισότητες που επικρατούν στη Νέα Υόρκη, μια από τις πλέον πολυπολιτισμικές πόλεις των ΗΠΑ. Οι κοινότητες των Αφροαμερικανών και των Λατινοαμερικανών είναι αυτές που πληρώνουν δυσανάλογα βαρύ τίμημα όσον αφορά τους θανάτους από Covid-19.


Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άνεργοι στην πόλη, η οποία θα χρειαστεί ομοσπονδιακή βοήθεια για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην κρίση. Οι κάτοικοι ανησυχούν ότι η Νέα Υόρκη δεν θα γίνει ποτέ ξανά η ίδια, αλλά ελπίζουν ότι θα κατορθώσουν να ξεπεράσουν την πανδημία, όπως συνέβη στο παρελθόν με άλλες τραγωδίες, όπως η 11η Σεπτεμβρίου ή ο Τυφώνας Σάντι.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13696&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote