Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Κορονοϊός: Στους 308 οι νέοι θάνατοι στον Ισημερινό Εκτύπωση E-mail
03.05.20

Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στον Ισημερινό αυξήθηκε κατά 308 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, στους 1.371, ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.128 νέα κρούσματα μόλυνσης που ανέβασαν το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί σε 27.464 στη χώρα των Άνδεων, ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Υγείας το Σάββατο.

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών του Ισημερινού Μαρία Πάουλα Ρόμο, ως χθες είχαν γίνει 73.929 διαγνωστικά τεστ. Η Ρόμο διευκρίνισε ότι 2.132 ασθενείς έχουν ιαθεί.


Η πανδημία έχει εξαπλωθεί πολύ στις έξι από τις εικοσιτέσσερις επαρχίες του Ισημερινού, πάντως αυτή που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα είναι η Γουάγιας, όπου καταμετρώνται το 62% των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί σε εθνικό επίπεδο και 665 θάνατοι, κατά τα επίσημα στοιχεία.


Οι κάτοικοι στην πρωτεύουσα της επαρχίας, τη Γουαγιακίλ, έζησαν δραματικές καταστάσεις τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς τα νοσοκομεία υπέστησαν κορεσμό και πτώματα αφέθηκαν σε σπίτια και δρόμους για ημέρες κι εβδομάδες.


Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στον Ισημερινό ενδέχεται να είναι πολύ υποτιμημένος. Οι αρχές αναγνωρίζουν πως τουλάχιστον άλλοι 1.357 θάνατοι «πιθανόν» οφείλονταν σε αυτή, αλλά δεν έγιναν εξετάσεις ώστε να μπορέσουν να εξακριβωθούν τα αίτιά τους.


www.enikos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13668&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote