Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Έρευνα συνδέει την ατμοσφαιρική ρύπανση με τους θανάτους από Covid-19 Εκτύπωση E-mail
28.04.20

Έρευνα συνδέει

την ατμοσφαιρική

ρύπανση

με τους θανάτους

από Covid-19

 

 

 

Έρευνα συνδέει την ατμοσφαιρική ρύπανση με τους θανάτους από Covid-19 Τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί να είναι «ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές» στους θανάτους από τον Covid-19, σύμφωνα με νέα έρευνα.

 

Η ανάλυση δείχνει ότι από τους θανάτους λόγω κορονοϊού σε 66 περιοχές στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, το 78% από αυτούς σημειώθηκε σε πέντε μόνο περιοχές και αυτές ήταν οι πιο μολυσμένες.

Η έρευνα εξέτασε τα επίπεδα του διοξειδίου του αζώτου, ενός ρύπου που παράγεται κυρίως από πετρελαιοκίνητα οχήματα, και τις καιρικές συνθήκες που μπορούν να αποτρέψουν τη διασπορά του μολυσμένου αέρα από μια πόλη.

Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει την έκθεση στο διοξείδιο του αζώτου με βλάβες στην υγεία και ιδιαίτερα με πνευμονικές παθήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να κάνουν τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς εάν προσβληθούν από τον Covid-19.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η μακροχρόνια έκθεση σε αυτόν τον ρύπο μπορεί να είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές θνησιμότητας του Covid-19 σε αυτές τις περιοχές και ίσως σε ολόκληρο τον κόσμο », δήλωσε ο Yaron Ogen από το Πανεπιστήμιο Martin Luther Halle-Wittenberg της Γερμανίας, που πραγματοποίησε την έρευνα.

Η ανάλυση μπορεί να δείξει μόνο μια ισχυρή συσχέτιση, όχι μια αιτιώδη σχέση. «Είναι απαραίτητο να εξεταστεί αν η παρουσία μιας αρχικής φλεγμονώδους κατάστασης σχετίζεται με την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στον κορονοϊό», δήλωσε ο Ogen.

Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 7 Απριλίου, εξέτασε τη μόλυνση των λεπτών σωματιδίων στις ΗΠΑ και διαπίστωσε ότι ακόμη και μικρές αυξήσεις στα επίπεδα τα χρόνια πριν από την πανδημία συνδέονταν με πολύ υψηλότερα ποσοστά θανάτου λόγω Covid-19.

Μια άλλη πρόσφατη ανάλυση σημείωσε ότι τα υψηλά ποσοστά θανάτου που παρατηρήθηκαν στη βόρεια Ιταλία συσχετίστηκαν με τα υψηλότερα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η νέα αυτή έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science of the Total Environment, συνέκρινε τα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο σε 66 διοικητικές περιοχές με τους θανάτους Covid-19 που είχαν καταγραφεί έως τις 19 Μαρτίου. Ο Ogen αξιολόγησε επίσης τις ατμοσφαιρικές συνθήκες για να δει πού παγιδεύεται η ρύπανση στις περιοχές.

Διαπίστωσε ότι το 78% των 4.443 θανάτων ήταν σε τέσσερις περιοχές στη βόρεια Ιταλία και μία γύρω από τη Μαδρίτη στην Ισπανία. Αυτές οι πέντε περιοχές είχαν τον χειρότερο συνδυασμό των επιπέδων διοξειδίου του αζώτου και των συνθηκών ροής του αέρα που εμπόδισαν τη διασπορά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ο Ogen σημείωσε ότι η κοιλάδα Πο στην Ιταλία και η Μαδρίτη περιβάλλονται από βουνά, γεγονός που βοηθά στην παγίδευση της ρύπανσης, όπως και η επαρχία Χουμπέι στην Κίνα, όπου ξεκίνησε η πανδημία. «Ωστόσο, η έρευνά μου είναι μόνο μια αρχική ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του επιπέδου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της κίνησης του αέρα και της σοβαρότητας της πορείας των ξεσπασμάτων του κορονοϊού», είπε.

Με πληροφορίες από Guardian

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13655&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 28.04.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote