Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Το πολιτικό καπέλωμα της Πρωτοψάλτη που θα έπρεπε να αποφύγει (του Τέρενς Κουίκ)
Το πολιτικό καπέλωμα της Πρωτοψάλτη που θα έπρεπε να αποφύγει (του Τέρενς Κουίκ) Εκτύπωση E-mail
27.04.20

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είναι μια πολύ καλή προσωπική μου φίλη. Ξέρω ότι, λόγω και της προσωπικής ευαισθησίας που έχει, πράγματι στεναχωρήθηκε από τις αντιδράσεις που προέκυψαν, με εκείνους που διαφώνησαν – όχι όλοι με κομψό λόγο – με τη μουσική της περιοδεία, επάνω σε φορτηγό σε δρόμους της Αθήνας.

Είναι βέβαιο ότι ο Έλληνας ασφυκτιά μέσα στις απαγορεύσεις και στην απομόνωση που βιώνει. Αλλά οφείλω να επισημάνω ότι το όλο καλοπροαίρετο εγχείρημά της, κατέληξε τελικά να το καπελώσει πολιτικά και να βάλει την ίδια στην πυρά των διαφωνιών, η επιλεκτική και προσχεδιασμένη στάση που έγινε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, στο γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Φαντάζομαι να αντιλαμβάνεται και η ίδια η Άλκηστις ότι σε αυτή τη διαδρομή, που είναι προφανές ότι σχεδίασε ο Δήμαρχος Αθηναίων και ανιψιός του Πρωθυπουργού, ακύρωσε και το πέρασμά της από νοσηλευτικά Ιδρύματα ή και από γειτονιές της Πρωτεύουσας .


Δεν θα σταθώ απλά και μόνο, στην κατακραυγή μιας σημαντικής μερίδας του κόσμου, που έβλεπαν στο Μέγαρο Μαξίμου έναν όγκο κόσμου να είναι κοντά στον «τζηνάτο» Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, έξω από την πόρτα του κτιρίου και έξω από την καγκελόπορτα της Ηρώδου Αττικού. Βλέποντας τα πρόσωπα, οι περισσότεροι αν όχι όλοι, ήταν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία. Βεβαίως πολύ κακό παράδειγμα και από αυτούς, της μη τήρησης των στοιχειωδών μέτρων προστασίας.

Το κακό είναι, ότι αυτή η συγκεκριμένη εικόνα και το γεγονός της φορτηγατζίδικης μουσικής διαδρομής που έκανε η Άλκηστης, πυροδότησε και άλλες αντιδράσεις, για τις οποίες δεν υπάρχουν και πολλά επιχειρήματα ως προς την αντίκρουσή τους.


Οι εμπνευστές αυτής της «Πρωτοψαλτικής» πρωτοβουλίας ας απαντήσουν σε εκείνον τον ιερέα, που λόγω των κλειστών εκκλησιών, ανέβηκε σε ένα αγροτικό φορτηγάκι και έκανε την περιφορά του Επιταφίου στους άδειους δρόμους της περιοχής του, με αποτέλεσμα να βρεθεί και κατηγορούμενος από τις εντεταλμένες Αστυνομικές Αρχές.


Στην Ελλάδα με την αυξημένη θρησκευτική ευαισθησία, πολύ λιγότερο μπορείς να δικαιολογήσεις τη μη εφαρμογή του νόμου σε μία εποχούμενη μουσική παράσταση, αντί για την εποχούμενη περιφορά του Επιταφίου, ενός κορυφαίου για τη Χριστιανοσύνη θρησκευτικού τελετουργικού.

Μέχρι σήμερα, ποτέ η καλή μου φίλη δεν είχε δώσει το οποιοδήποτε δικαίωμα να της αμφισβητήσουν την τετράγωνη λογική της με μια τόσο επιτυχημένη πορεία, ακούγοντας μόνο από θετικά έως αποθεωτικά σχόλια.


Ας οργάνωνε μία ωριαία συναυλία μέσω του διαδικτύου όπως έκαναν διάσημοι καλλιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο.

Ας έπαιρνε την άδεια να έκανε σε 3 – 4 διαφορετικές μέρες μια μικρή συναυλία έξω από τα αντίστοιχα νοσοκομεία αναφοράς, όπως έκανε η ολιγομελής ορχήστρα της ΕΡΤ.


Αλλά πέρα από την φαντεζί πορεία με το φορτηγό, καλών προθέσεων θα επαναλάβω, έβγαζε μάτι από χιλιόμετρα μακρυά, ότι όποιος σχεδίασε τη διαδρομή ήθελε για μια ακόμη φορά να βάλει στο κάδρο του πρωταγωνιστή τον

Πρωθυπουργό, που οι επιτελείς του θέλουν να μας πουν ότι αυτός είναι το Α και το Ω των πάντων (εξαιρούνται οι 7 πλατφόρμες του Βρούτση).

Και εκεί, η Άλκηστις την πάτησε. Το λογαριασμό ας το στείλει στον Δήμαρχο.


www.thefaq.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13653&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote