Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Μήνυμα» Σέφερ
«Μήνυμα» Σέφερ Εκτύπωση E-mail
03.03.08
Ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή με το γ.γ. του ΝΑΤΟ κ. Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτήν την ώρα ο γγ του ΝΑΤΟ συναντάται με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες δηλώσεις θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση και αυτής της συνάντησης, Η συνάντηση Σέφερ- Καραμανλή ήταν η πρώτη πρόβα του έργου που θα παιχτεί στο Βουκουρέστι αρχές Απριλίου και το οποίο -για την ώρα- έχει απρόβλεπτο φινάλε.

Ο κ. Σέφερ την Παρασκευή συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο κ. Τζορτζ Μπους, με τον οποίο συζήτησε, μεταξύ άλλων, τη διεύρυνση της Συμμαχίας με τις τρεις χώρες της «Χάρτας της Αδριατικής» (ΠΓΔΜ, Κροατία, Αλβανία). Το μήνυμα που θα μεταφέρει στον κ. Καραμανλή, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι η διεύρυνση πρέπει να γίνει για λόγους σταθερότητας στην περιοχή, πως το πρόβλημα της ονομασίας δεν αποτελεί κριτήριο ένταξης και ότι εφόσον τα Σκόπια έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη ως FYROM δικαιούνται να ενταχθούν ως FYROM. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ θα είναι εξαιρετικά προσεκτικός και μετριοπαθής στις δημόσιες δηλώσεις του, προκειμένου να μην προκαλέσει το κοινό αίσθημα και να μη δυσκολέψει τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Θα πει δηλαδή ότι οι αποφάσεις στο ΝΑΤΟ λαμβάνονται με ομοφωνία και θα υπενθυμίσει ότι η Ελλάδα είναι παλαιό μέλος της Συμμαχίας και πως έχει όλα τα δικαιώματα που της προσφέρει αυτή της η ιδιότητα.

Κυβερνητικές πηγές λένε ότι ο κ. Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ θα έχει σήμερα την ευκαιρία να ακούσει και ο ίδιος την απόφαση του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή για βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ εάν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα του ονόματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα θα απορρίψει το αίτημά του για έξοδο εκτός των ορίων της Καμπούλ της ελληνικής (μη στρατιωτικής) δύναμης που βρίσκεται στο Αφγανιστάν και θα δεχτεί την αποστολή μεταφορικών ελικοπτέρων (τύπου Σινούκ) στο άμεσο μέλλον. Η απόφαση αυτή -είτε ανακοινωθεί σήμερα είτε όχι- είναι βέβαιο ότι ικανοποιεί το ΝΑΤΟ και την Ουάσιγκτον, που εδώ και χρόνια ασκούν πιέσεις για ενεργότερη ελληνική εμπλοκή στο Αφγανιστάν. Δεν αποκλείεται κατά τις συνομιλίες που θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο κ. Σέφερ να συζητηθεί και το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, με δεδομένη την ικανοποίηση που προκαλεί στην Ουάσιγκτον η απόφαση της Αθήνας να παραμείνουν εκεί, όσο χρειαστεί, ελληνικές δυνάμεις.


e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1364&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote