Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη δράση της χλωροκίνης στη θεραπεία του Covid-19 Εκτύπωση E-mail
16.04.20

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη δράση της χλωροκίνης στη θεραπεία του Covid-19 «Ακραίες παρενέργειες» υποστηρίζει η Ρίτα Γουίλσον ότι της προκάλεσε το φάρμακο χλωροκίνη, που της χορηγήθηκε πειραματικά σε νοσοκομείο της Αυστραλίας, όπου νοσηλεύτηκε, όταν διαγνώστηκε θετική στον Covid-19.

Η πρώην τραγουδίστρια και ο σύζυγός της, ο ηθοποιός Τομ Χανκς, που βρίσκονταν στην Αυστραλία για τα γυρίσματα μιας ταινίας του Μπαζ Λούρμαν για τον Έλβις Πρίσλεϋ, βρέθηκαν και οι δύο ήταν θετικοί, στις 12 Μαρτίου, στον νέο κορονοϊό.


Τα φάρμακα χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ελονοσίας, αλλά η ικανότητά τους να θεραπεύουν τον Covid-19 εξακολουθεί να αμφισβητείται από ειδικούς, παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξήρε την αξία τους.


«Μου έδωσαν χλωροκίνη, όταν ανέβασα πυρετό 38.9», είπε η ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνης σε δηλώσεις της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS. «Ξέρω ότι μιλούν γι’ αυτό το φάρμακο. Μπορώ να σας πω ότι δεν ξέρω αν το φάρμακο δούλεψε ή ήρθε η ώρα να πέσει ο πυρετός», πρόσθεσε.

«Ο πυρετός έπεσε, αλλά η χλωροκίνη είχε τόσες ακραίες παρενέργειες. Είχα ναυτία και ίλιγγο. Δεν μπορούσα να περπατήσω. Ένιωθα τους μύες μου αδύναμους. Νομίζω ότι πρέπει να μελετήσουν αυτό το φάρμακο. Δεν ξέρουμε εάν είναι βοηθητικό», είπε η Ρίτα Γουίλσον.


Εκπρόσωπος του νοσοκομείου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Χρυσής Ακτής, όπου νοσηλεύτηκε το ζευγάρι,  δεν επιβεβαίωσε εάν δόθηκε χλωροκίνη σε Χανκς και Γουίλσον, αλλά είπε ότι «επιλεγμένοι ασθενείς» έλαβαν το φάρμακο.


«Το νοσοκομείο έχει χρησιμοποιήσει μια ποικιλία φαρμάκων σε ασθενείς με πιο σοβαρά συμπτώματα του Covid-19», δήλωσε η εκπρόσωπος. «Η χλωροκίνη, η υδροξυχλωροκίνη και η λοπιναβίρη-ριτοναβίρη έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιλεγμένους ασθενείς», είπε χαρακτηριστικά. 


Ο Τραμπ διακήρυξε την αποτελεσματικότητα της χημικής ουσίας τον Μάρτιο, αλλά ο κορυφαίος σύμβουλος των ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες, ο Δρ Άντονι Φάουτσι, προειδοποίησε ότι δεν υπάρχουν αρκετά ιατρικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι αποτελεσματικό φάρμακο.


Αυστραλοί ερευνητές έχουν επίσης πει ότι μπορεί να προκαλέσει δυνητικά απειλητικές για τη ζωή παρενέργειες, όπως καρδιακή βλάβη.


Τον Μάρτιο, ένας άντρας στην Αριζόνα πέθανε μετά τη λήψη φωσφορικής χλωροκίνης - μιας χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό δεξαμενών ψαριών - μετά από συμβουλές του Τραμπ. «Ο Τραμπ συνέχισε να λέει ότι ήταν ουσιαστικά σχεδόν μια θεραπεία», είπε η σύζυγός του στο NBC.


Την περασμένη εβδομάδα, η Αυστραλιανή Επιτροπή Προστασίας της Υγείας - η ειδική ομάδα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην υγεία - συνέστησε να μην χρησιμοποιούνται αυτά τα φάρμακα στα νοσοκομεία, ενώ αντίθετη ήταν η σύσταση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας υγείας.

Γουίλσον και Χανκς έχουν αναρρώσει από την ασθένεια και δήλωσαν ότι δείγμα από το αίμα τους έχει ληφθεί, στο πλαίσιο μιας μελέτης για τον προσδιορισμό του επιπέδου αντισωμάτων που ανέπτυξαν.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13620&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote