Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κακοί οιωνοί για τη Χίλαρι
Κακοί οιωνοί για τη Χίλαρι Εκτύπωση E-mail
02.03.08

Με τους χειρότερους οιωνούς βαδίζει η Κλίντον στις εκλογές της ερχόμενης Τρίτης. Το κλίμα της εποχής επιβάλλει Ομπάμα. Θα μπορέσει η πρώην πρώτη κυρία να μεταστρέψει το κλίμα; Οι τελευταίες ενδείξεις είναι μάλλον απαισιόδοξες.

Μόλις τρεις μέρες πριν από τις κρίσιμες αναμετρήσεις του Οχάιο και του Τέξας, η Χίλαρι Κλίντον, το αδιαμφισβήτητο φαβορί για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ακόμη και πριν από έναν μήνα, προερχόμενη από ένα σερί 11 ηττών από τον Μπάρακ Ομπάμα, βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο κρίσιμη μέρα στην εκστρατεία της, καθώς ακόμη και ο επικεφαλής της εκστρατείας της, Τέρι Μακόλιφ, την εβδομάδα που πέρασε δεν δίστασε να εμπιστευτεί σε δημοσιογράφους ότι «εάν χάσουμε σε Οχάιο και Τέξας, η κ. Κλίντον μάλλον θα πρέπει ν αποφασίσει τι θα κάνει»... Ομως δεν επρόκειτο για τη μοναδική κακή εξέλιξη για την Κλίντον εν όψει των προκριματικών της ερχόμενης Τρίτης.

Ισως η χειρότερη εξέλιξη ήταν η ανακοίνωση, στην οποία προέβη την περασμένη Πέμπτη ο επιφανέστερος μαύρος ακτιβιστής για τα πολιτικά δικαιώματα, ο βουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος, Τζον Λιούις. Ο βουλευτής που αντιμετωπίζεται ως «ενσάρκωση του μαχητή των πολιτικών δικαιωμάτων» στις ΗΠΑ, δήλωσε πως αλλάζει την προτίμησή του για τις προεδρικές εκλογές και φεύγοντας απ το στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον, προσχωρεί σ' αυτό του Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Λιούις εξήγησε πως η σαρωτική νίκη του Ομπάμα στις προκριματικές της «σούπερ Τρίτης» στη Τζόρτζια και πιο συγκεκριμένα στη δική του περιφέρεια την Ατλάντα, ήταν ο λόγος που άλλαξε γνώμη. «Κάτι συμβαίνει στην Αμερική, κάτι που μερικοί από μας δεν το βλέπαμε να έρχεται. Ο Μπάρακ Ομπάμα ενεργοποιεί κάτι που είναι εξαιρετικό», σημείωσε.

Πλήγματα
Το ακόμη πιο δυσάρεστο για την Κλίντον είναι πως ο Λιούις είναι ο τελευταίος σε μια σειρά Δημοκρατικών «σούπερ εκλεκτόρων», οι οποίοι μεταστράφηκαν από την Κλίντον στον Ομπάμα, συμβάλλοντας κι αυτοί στην ενίσχυση της πανθομολογούμενης αίσθησης «ισχυρού ρεύματος» με επικεφαλής τον μαύρο υποψήφιο και ιδιαίτερα εν όψει των εκλογών της ερχόμενης Τρίτης. Μια μέρα πιο πριν δημοσίως ανακοίνωσε τη στήριξή του στον Ομπάμα και ο γερουσιαστής Μπάιρον Ντόργκαν, απ τη Βόρεια Ντακότα.

Κι ενώ ήδη άρχισαν να βγαίνουν τα μαχαίρια στο επιτελείο Κλίντον, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως μέσα σ' έναν μήνα η γερουσιαστής Νέας Υόρκης έχασε τέσσερις σούπερ εκλέκτορες, ενώ ο Ομπάμα κέρδισε είκοσι πέντε.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1362&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote