Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τις εξελίξεις στα σύνορα αναλύει η κυβέρνηση
Τις εξελίξεις στα σύνορα αναλύει η κυβέρνηση Εκτύπωση E-mail
28.03.20

Τις εξελίξεις στα σύνορα αναλύει η κυβέρνηση Τηλεδιάσκεψη για την κατάσταση στα σύνορα και ειδικότερα στον Έβρο, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης προκειμένου να εκτιμηθεί η νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής (27/03), στη συνοριακή πύλη Παζάρκουλε (από την πλευρά της Τουρκίας), πρόσφυγες και και μετανάστες ξεκίνησαν να αποχωρούν. «Ο προσφυγικός καταυλισμός διαλύεται» δήλωσε (ΣΚΑΪ) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και επικαλούμενες πληροφορίες πρόσθεσε ότι μεταφέρονται στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης οι Τούρκοι ξεκίνησαν με λεωφορεία να μεταφέρουν τους ανθρώπους που βρίσκονταν στον καταυλισμό, στην Αδριανούπολη.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έναρξη της τηλεδιάσκεψης τόνισε πως «ενδεχομένως να κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά η μάχη αυτή συνεχίζεται». Επίσης πρόσθεσε: «Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε ένα πολύ σημαντικό κεκτημένο για λογαριασμό της χώρας και για λογαριασμό της Ευρώπης. Τη δυνατότητα και την αποτελεσματικότητα να φυλάμε τα σύνορά μας χερσαία και θαλάσσια».

Ο πρωθυπουργός αφού επανέλαβε ότι «τα σύνορά μας θα παραμείνουν απόλυτα προστατευμένα» ενώ παράλληλα εκφράστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η ενίσχυση του φράχτη το επόμενο διάστημα και «να γίνει αναδιοργάνωση δυνάμεων δίχως να υπάρξει κανένας εφησυχασμός». Τονίστηκε επίσης σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ότι «πρέπει να δοθεί βάρος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και ότι είναι σημαντικό να υπάρχει τακτική ευρωπαϊκή παρουσία στον Έβρο και στα νησιά».


Στη τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.


Να σημειώσουμε πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τις τουρκικές αρχές για αλλαγή πολιτικής στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν στο Παζάρκουλε. Ωστόσο, ο φόβος διασποράς του κορονοϊού σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών φαίνεται να είναι η βασική αιτία της αιφνίδιας αυτής κίνησης.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13573&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote