Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Σάντσεθ: Οι κρίσιμες μέρες έρχονται... Εκτύπωση E-mail
22.03.20

Σάντσεθ: Οι κρίσιμες μέρες έρχονται... Με δραματικό τόνο, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα του, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού (Covid-19).

Τη στιγμή που η ιβηρική χώρα μετρά ήδη 1.326 θύματα και 24.926 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο Σάντσεθ εξέφρασε την εκτίμησή του πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί.


Τόσο τα κρούσματα όσο και νεκροί θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως «έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολες ημέρες».

Άδειοι δρόμοι στην Ισπανία / Ap photo

Αφού επισήμανε πως «ο κίνδυνος βρίσκεται παντού», αναφέρθηκε στην κυβερνητική στρατηγική, σημειώνοντας πως αυτή έχει έναν κεντρικό στόχο: «Να σταματήσουμε τη γρήγορη μετάδοση του ιού και να κερδίσουμε χρόνο για να προετοιμάσουμε καλύτερα το σύστημα υγείας».


Αναφέρθηκε επίσης και στα μέτρα που έχουν ληφθεί, χαρακτηρίζοντάς τα ως «τα πιο δραστικά και αυστηρά» στον κόσμο, ενώ αναγνώρισε τις επιπτώσεις που αυτά έχουν στα διακαιώματα των πολιτών.


Μίλησε επίσης για πλήγμα χωρίς προηγούμενο στην οικονομία της χώρας και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να συμπεριφέρονται υποδειγματικά και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις που δεν είναι απαραίτητες. Επίσης, ζήτησε να μη διαδίδονται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και fake news, τονίζοντας πως αυτό υπονομεύει τη μάχη κατά της πανδημίας.


Σημειώνεται πως από αύριο, Κυριακή, οι ένοπλες δυνάμεις θα αρχίσουν απολυμάνσεις σε διάφορα σημεία της Μαδρίτης.


Ασφυκτικά γεμάτες οι εντατικές


Σημειώνεται πως ήδη οι εντατικές δεν χωράνε πλέον άλλους ασθενείς, καθώς το Σάββατο καταγράφηκε αύξηση 41% στις εισαγωγές σε σχέση με την Παρασκευή (προστέθηκαν δηλαδή άλλοι 471 ασθενείς, στους 1.612 που ήδη νοσηλεύονται).


Πρόκειται για τον υψηλότερος αριθμός από την ημέρα που άρχισε να κορυφώνεται η κρίση. Εκτός από τα ξενοδοχεία που έχουν ήδη επιταχθεί από τις αρμόδιες αρχές στη Μαδρίτη, όλα τα περιστατικά που χρειάζονται εντατική θεραπεία μεταφέρονται στις αίθουσες των χειρουργείων που δεν χρησιμοποιούνται.


Σύμφωνα με πληροφορίες της El Pais, τις επόμενες ημέρες η αστυνομία στη Μαδρίτη θα ζητά ένορκες βεβαιώσεις από όσους εντοπίζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους, οι οποίοι θα πρέπει πλέον να δηλώνουν πού πάνε και γιατί. Η αστυνομία θα έχει τη δικαιοδοσία να ερευνήσει εάν η δήλωση είναι αληθινή και θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμα έως 600.000 ευρώ.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13563&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 02.04.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote