Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εντείνονται οι κλινικές έρευνες στις ΗΠΑ για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί γρήγορα φάρμακο κατά της
Εντείνονται οι κλινικές έρευνες στις ΗΠΑ για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί γρήγορα φάρμακο κατά της Εκτύπωση E-mail
20.03.20

Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη


Εντείνονται οι κλινικές έρευνες στις ΗΠΑ για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί γρήγορα φάρμακο κατά της ελονοσίας εναντίον του Κορωνοϊού Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στην καθημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη από την ομάδας δράσης του Λευκού Οίκου, ότι πιέζει την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) να μειώσει τη γραφειοκρατία και να άρει τα εμπόδια, ώστε να μπορέσει να γίνει γρήγορα διαθέσιμη θεραπευτική αγωγή σε ασθενείς από κορωνοϊό.

Προβαίνοντας τελικά με 24 ώρες καθυστέρηση στην ανακοίνωση που προανήγγειλε χθες, ο Πρόεδρος Τραμπ είπε πως η υδροξυλοχλοροκίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται σήμερα για την καταπολέμηση της ελονοσίας έδειξε πολύ ενθαρρυντικά προκαταρκτικά αποτελέσματα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν αμέσως κατά του κορωνοϊού.

 

 

«Χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό, οπότε γνωρίζουμε πως αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδιάζουμε δεν θα σκοτώσει κανέναν», είπε ο Πρόεδρος Τραμπ, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να αρθεί κάθε εμπόδιο, ή πολλά εμπόδια μη αναγκαία, και το έκαναν για να έχουμε γρήγορη ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών θεραπειών . Νομίζω έχουμε ορισμένες καλές απαντήσεις».

Πιό προσεκτικός, ο επικεφαλής της FDA Δρ. Στέφεν Χαν δήλωσε πως η υπηρεσία του δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να παρέχει ευελιξία στους κανονισμούς και τις οδηγίες, αλλά ξεκαθάρισε πως «η ευθύνη της στον αμερικανικό λαό είναι να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα θα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά».

 

 

Σχετικά με την υδροξυλοχλοροκίνη, ο Δρ, Χαν είπε ότι «πρόκειται για φάρμακο το οποίο ο πρόεδρος μας έδωσε οδηγίες να δούμε προσεκτικότερα, για το αν μπορεί να υπάρξει μία προσέγγιση διευρυμένης χρήσης και να δούμε αν μπορεί να ωφελήσει τους ασθενείς. Θέλουμε να το κάνουμε στο πλαίσιο μίας ευρείας και πραγματικής κλινικής δοκιμής για να συλλέξουμε αυτές τις πληροφορίες», διευκρίνισε.

 

Ο Δρ. Χαν τόνισε πως η FDA διευρύνει το έργο της για πιθανές θεραπευτικές επιλογές.


«Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι στη θάλασσα των νέων θεραπειών θα βρούμε το σωστό φάρμακο για τον σωστό ασθενή στην κατάλληλη δόση και την κατάλληλη στιγμή», γιατί αν το κατάλληλο φάρμακο δεν δοθεί στην κατάλληλη δόση, ίσως κάνει περισσότερο κακό από καλό.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ ξεπέρασε το πρωί τα 10.442 (μία αύξηση σχεδόν 40% από χθες) και οι νεκροί τους 155 (περίπου 30% περισσότεροι).

Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων συνδέεται με την αύξηση των δοκιμαστικών τέστ στα οποία υποβάλλονται άτομα με ύποπτα συμπτώματα, όπως ανέφερε ο Κυβερνήτης Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ανακοινώνοντας ότι στην πολιτεία (που έχει τα περισσότερα της χώρας) τα κρούσματα είναι 4.152, ενώ στο δήμο Νέας Υόρκης 2.469, διπλάσια από χθες.


«Πολεμούμε τον ιό, αλλά και τον φόβου και τον πανικό, που είναι χειρότεροι από τον κορωνοϊό», είπε ο Κυβερνήτης Κυβερνήτης.

Στη Νέα Υόρκη έχει αποφασιστεί, αν απαιτηθεί, να χρησιμοποιηθούν νοσοκομεία για την περίθαλψη απλών περιπτώσεων που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.


www.greeknewsonline.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13560&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 02.04.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote