Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Αναβολή της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο και των εκδηλώσεων για την εθνική παλιγγενεσία
Αναβολή της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο και των εκδηλώσεων για την εθνική παλιγγενεσία Εκτύπωση E-mail
18.03.20

Αναβολή της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο και των εκδηλώσεων για την εθνική παλιγγενεσία Την αναβολή της εθνικής παρέλασης που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 29 Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις λόγω του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στη διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης το βράδυ της Πέμπτης 12 Μαρτίου στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

 

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κατά την έκτακτη συνεδρίασή του νωρίτερα το ίδιο βράδυ αποφάσισε επίσης την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων για την επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει αργότερα, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, το επίσημο δείπνο για τους τελετάρχες.

Συγκεκριμένα, ακυρώθηκαν η Οπερα στο Σταθάκειο που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 15 Μαρτίου, ο ραδιομαραθώνιος από τον Hellas FM στις 16 Μαρτίου, οι πανομογενειακές συγκεντρώσεις στις 19 και 26 Μαρτίου, οι τελετές έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας στο Bowling Green στις 27 Μαρτίου και στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια  στις 28 Μαρτίου, η εκδήλωση/ επίδειξη των Χορευτικών στο Κρητικό Σπίτι στις 28 Μαρτίου και το επίσημο δείπνο της Παρέλασης στο Sheraton, επίσης, στις 28 Μαρτίου.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, όπως ζητήθηκε άλλωστε στη διάρκεια της πανομογενειακής, να γίνουν και οι δύο τελετές έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας, προς τιμήν της εθνικής επετείου, παρουσία όμως μόνο μιας ολιγάριθμης αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων. 

Ανακοινώνοντας την απόφαση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, επισήμανε ότι ελήφθη με “βαριά καρδιά αλλά με αίσθημα ευθύνης” και ανήγγειλε τη συγκρότηση επιτροπής η οποία θα επισκεφθεί τον υπεύθυνο εκδηλώσεων στο Γραφείο του Δημάρχου της Νέας Υόρκης, προκειμένου να προγραμματιστεί εκ νέου η παρέλαση μέσα στο Μάιο.

 

Οπως τόνισε ο κ. Μεϊμάρογλου, παρά την αναβολή των εκδηλώσεων τα γραφεία της Ομοσπονδίας θα παραμείνουν ανοιχτά. “Δεν κλείνει η Ομοσπονδία, θα είμαστε εδώ κάθε μέρα, η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να εργάζεται”, είπε. 

 

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Βασίλης Γκουρνέλος, τόνισε ότι μπορεί να είναι “πολύ δύσκολο για όλους μας, αλλά υπερέχει η ασφάλεια όλων μας. Αυτή η αρρώστια, ακόμα δεν ξέρουμε πόσο γρήγορα αναπτύσσεται, πότε θα σταματήσει. Το πιο καλό που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να αναβάλλουμε προς το παρόν την παρέλαση και όλες τις εκδηλώσεις. Ευελπιστούμε αν αυτό περάσει μέχρι το Πάσχα θα μπορέσουμε να έχουμε μια νέα ημερομηνία, όπως παλιά, μέσα στο Μάιο. Γιατί τον Ιούνιο θα είναι πολύ αργά”.

 

“Σταματάμε στο παρά πέντε, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκουρνέλος.

 

Από την πλευρά του ο έτερος συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Ηλίας (Λου) Κάτσος τόνισε ότι ήταν η σωστή απόφαση και συνεχάρη το δ.σ. της Ομοσπονδίας για την υπεύθυνη στάση που κρατάει την ώρα που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Πολιτεία αλλά και η πόλη της Νέας Υόρκης.

 

Το παρών στην πανομογενειακή έδωσαν η νέα Μις Ελληνική Ανεξαρτησία, Δέσποινα Αναστασίου, η Α’ Αναπληρωματική, Αικατερίνη Τσαμπά, η “Μις Κρήτη” Ζωή Μακροπούλη και η “Μις Ναύπακτος”, Ελένα Πούλου, οι οποίες αναδείχθηκαν από τον ετήσιο διαγωνισμό την Κυριακή 8 Μαρτίου. Τις κοπέλες παρουσίασε η υπεύθυνη της Πολιτιστικής Επιτροπής, Αυγερινή Κατέχη, ευχαριστώντας παράλληλα τους χορηγούς της εκδήλωσης, Ελένη Μαστραντωνάκη, Δημήτρη Παλιούρα, Γιώργο Σερέτη, το Pan Gregorian Νέας Υόρκης και το Σύλλογο Ερεικουσίων.

 

Για μια δύσκολη απόφαση έκανε λόγο ο υπεύθυνος του Λευκώματος, Νίκος Μπάρδης, τονίζοντας ότι χάρη στη σκληρή δουλειά και σε καθημερινή βάση, των συνεργάτιδών του, Φιλίτσας Σφυροπούλου και Βάσιας Σταματόγιαννη, έχουν συγκεντρωθεί ήδη εξηνταεφτά χιλιάδες δολάρια και υπάρχουν υποσχέσεις για άλλες είκοσι χιλιάδες ακόμα.

Στο χαιρετισμό της η κ. Σφυροπούλου ευχαρίστησε τους χορηγούς του λευκώματος, το οποίο εξακολουθεί να δέχεται αγγελίες και το οποίο θα εκδοθεί και θα παρουσιαστεί, όπως ανακοινώθηκε, σε ειδική εκδήλωση.

Αλλά και το λαχείο, η κλήρωση του οποίου είναι προγραμματισμένη για το Μάιο, θα εξακολουθήσει να διατίθεται το επόμενο διάστημα. Της Επιτροπής Λαχείου ηγείται για έβδομη χρονιά ο Βασίλης Γκουρνέλος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι έχουν εισπραχθεί ήδη περί τις δεκαοχτώ χιλιάδες δολάρια.  

 

Σχετικά με τις οικονομικές απώλειες που ενδέχεται να έχει η Ομοσπονδία από την ακύρωση εκδηλώσεων ο κ. Γκουρνέλος διευκρίνισε ότι θα επιστραφούν τα χρήματα από τα εισιτήρια των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, δεδομένου και ότι η Emirates αναστέλει τις πτήσεις της προς Αθήνα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, ενώ σχετικά με το ποσό των δεκαοχτώ χιλιάδων που έχει προεισπράξει το εστιατόριο “Αύρα”, συμφωνήθηκε να μεταφερθεί η κράτηση είτε κατά τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της παρέλασης ή το 2021.

 

Αντίθετα, το ξενοδοχείο Sheraton, με βάση τους όρους της συμφωνίας, προβλέπεται να παρακρατήσει το 50% της προκαταβολής των πενήντα χιλιάδων δολαρίων ακόμη και αν η εκδήλωση ακυρωθεί.

Παρεμβάσεις έκαναν επίσης ο ταμίας της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Παλιούρας, ο πρώην πρόεδρος Δημήτρης Καλαμαράς, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, Κώστας Τσιλφίδης και ο πρώην πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Δημήτρης Φίλιος, ο οποίος τόνισε ότι “είμαστε όλοι μαζί και στα δύσκολα και στα εύκολα”.


www.greeknewsonline.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13558&Itemid=37

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote