Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow "Ουσιαστικό χάσμα"
"Ουσιαστικό χάσμα" Εκτύπωση E-mail
01.03.08
Για "ουσιαστικό χάσμα" μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ έκανε λόγο ο απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, μιλώντας στους δημοσιογράφους το πρωί (ώρα Ελλάδας), μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόσωπο της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι η συνάντηση "αφορούσε τη θέση της κυβέρνησής του (του κ. Ντιμιτρόφ) στην πρόταση σχετικά με το ζήτημα του ονόματος και γενικά".

Ο ειδικός μεσολαβητής υπογράμμισε ότι νωρίτερα συναντήθηκε με τον πρέσβη Βασιλάκη και έλαβε την "άλλη άποψη".

Πρόσθεσε ότι "υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δυο κυβερνήσεων στην πρόταση που έκανα στις 19 Φεβρουαρίου και αύριο (σήμερα στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδας) θα συναντηθώ και με τους δυο πρέσβεις και θα δούμε που στεκόμαστε και σε ποιο βαθμό μπορούμε να δούμε εάν αυτές οι διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν".

Στη συνέχεια, ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι στην χθεσινή πρωινή συνάντησή του με τον πρέσβη κ. Βασιλάκη άκουσε την αναφορά του Έλληνα πρέσβη από σημείο σε σημείο, σημειώνοντας ότι "η κυβέρνησή του είχε πολλές απορίες και απόψεις" και στη συνέχεια το ίδιο πράγμα, όπως είπε, έγινε με τον πρέσβη Ντιμιτρόφ.

Σε ερώτηση αν σκοπεύει να δώσει σήμερα νέες ιδέες, απάντησε αρνητικά.

Σε άλλη ερώτηση αν νομίζει ότι είναι δυνατό να γεφυρωθεί το χάσμα, υποστήριξε ότι "υπάρχει ένα ουσιαστικό χάσμα, πρέπει να το πω αυτό".

Η σημερινή κοινή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κ. Νίμιτς, στο Μανχάταν.


e-tipos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1355&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote