Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μπλόκο Τραμπ στα ταξίδια από Ευρώπη, μονομερής η απόφαση απαντά η ΕΕ
Μπλόκο Τραμπ στα ταξίδια από Ευρώπη, μονομερής η απόφαση απαντά η ΕΕ Εκτύπωση E-mail
13.03.20

Μπλόκο Τραμπ στα ταξίδια από Ευρώπη, μονομερής η απόφαση απαντά η ΕΕ Την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, οι ΗΠΑ να αναστείλουν όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς την αμερικανική επικράτεια για τριάντα ημέρες, αρχής γενομένης την Παρασκευή, επέκρινε η ΕΕ χαρακτηρίζοντας την «μονομερή και χωρίς διαβούλευση».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη (τα ξημερώματα της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) ότι οι ΗΠΑ θα αναστείλουν όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς την αμερικανική επικράτεια για τριάντα ημέρες, αρχής γενομένης αύριο Παρασκευή, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.


Ο Τραμπ ωστόσο διευκρίνισε ότι οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που αποφάσισε να επιβληθούν δεν αφορούν το Ηνωμένο Βασίλειο.


Σε κοινή ανακοίνωση, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ επέκριναν τον Αμερικανό πρόεδρο για τη λήψη μιας απόφαση χωρίς πρότερη συνεννόηση με τους Ευρωπαίους.


«Ο κορωνοϊός είναι μία παγκόσμια κρίση, όχι περιορισμένη σε μία ήπειρο, κι αυτό απαιτεί συνεργασία αντί για μονομερή δράση» τονίζεται στην ανακοίνωση που συμπληρώνει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει το γεγονός πως η απόφαση των ΗΠΑ για ταξιδιωτική απαγόρευση ελήφθη μονομερώς και χωρίς διαβούλευση». Όπως ανακοίνωσε τα ξημερώματα ο Αμερικανός πρόεδρος, αναστέλλονται για 30 ημέρες όλες οι αφίξεις από 26 ευρωπαϊκές χώρες, με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Αρχικά δήλωσε πως τα ταξιδιωτικά μέτρα αφορούν τόσο τις πολιτικές όσο και τις εμπορικές πτήσεις, ωστόσο λίγο αργότερα ανασκεύασε, λέγοντας πως «ο περιορισμός σταματά τους ανθρώπους, όχι τα αγαθά».



www.thepressproject.gr


 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13547&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 02.04.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote