Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ο πρώτος θάνατος στις ΗΠΑ που συνδέεται με τον κορονoϊό - Νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί Εκτύπωση E-mail
01.03.20

Ο πρώτος θάνατος στις ΗΠΑ που συνδέεται με τον κορονoϊό - Νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί - Media Ένας ασθενής πέθανε στην πολιτεία της Ουάσιγκτον έχοντας προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του τοπικού υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που συνδέεται με την επιδημία του Covid-19 στις ΗΠΑ.

 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι επιπλέον κρούσματα του νέου κοροναϊού στη χώρα είναι «πιθανά», όμως η χώρα είναι προετοιμασμένη για οποιοδήποτε ενδεχόμενο, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε αφότου έγινε γνωστός ο πρώτος θάνατος ασθενούς με Covid-19 στις ΗΠΑ.

 

Όπως εξήγησε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, η πρώτη ασθενής στις ΗΠΑ που πέθανε έχοντας προσβληθεί από τον ιό είναι μια γυναίκα υψηλού κινδύνου, κοντά στα 60, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

 

Επιπλέον, ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε γνωστό ότι θα συναντηθεί με εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών τη Δευτέρα για να συζητήσει την πιθανή δημιουργία εμβολίων.

 

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ εξετάζουν να κλείσουν τα νότια σύνορα με το Μεξικό για να ελέγξουν την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι περιορισμοί σε ταξιδιώτες από το Ιράν θα επεκταθούν για να συμπεριλάβουν όλους τους υπηκόους ξένων χωρών που επισκέφτηκαν αυτήν τη χώρα τις τελευταίες 14 ημέρες.

 

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, που ήταν παρών στη συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο Τραμπ, ανέφερε ότι η χώρα του θα συνεργαστεί με την Ιταλία και τη Νότια Κορέα για να συντονίσουν τον έλεγχο των ταξιδιωτών που εισέρχονται στις ΗΠΑ από αυτές τις χώρες.

Εξάλλου, ο κίνδυνος για οποιονδήποτε μέσο Αμερικανό από τον νέο κοροναϊό παραμένει χαμηλός, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ, προειδοποιώντας, εντούτοις, ότι η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει ραγδαία.

 

«Θέλουμε να μειώσουμε το σύνολο των ταξιδιών από και προς τις πλέον πληγείσες από τον κορονοϊό περιοχές» σημείωσε ο Αζάρ.

 

www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13526&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 02.04.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote