Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ο κορωνοϊός «επιτίθεται» στην Ιταλία - Σε λίγες ώρες 59 κρούσματα Εκτύπωση E-mail
23.02.20

Εντείνεται η ανησυχία στην Ιταλία, όπου εξαπλώνεται ραγδαία ο κορωνοϊός, χτυπώντας καμπανάκι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα κρούσματα του κορωναϊού στην γειτονική χώρα, μέχρι αυτή την στιγμή έχουν αγγίξει τα 59.

 

 

Eντείνεται η ανησυχία στην Ιταλία, όπου εξαπλώνεται ραγδαία ο κορωνοϊός, χτυπώντας καμπανάκι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Τα κρούσματα του κορωναϊού στην γειτονική χώρα, μέχρι αυτή την στιγμή έχουν αγγίξει τα πενήντα εννέα, έχοντας υπερτριπλασιαστεί σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο, με τις αρχές να έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο δύο ανθρώπων από την ιογενή πνευμονία.


Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι διαγνώσθηκε και στο Μιλάνο, ασθενής ( ο πρώτος στην πόλη αυτή) θετικός στον ιό.

Αρκετές πόλεις στα βόρεια της χώρας βρίσκονται σε άτυπη απομόνωση λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή από την Ιαπωνία ότι 23 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess εγκατέλειψαν το πλοίο χωρίς να περάσουν από τους ιατρικούς ελέγχους για τον ιό Covid-19.


Όλα αυτά χωρίς να συνυπολογιστεί το νέο δεδομένο σχετικά με την περίοδο επώασης του ιού, καθώς ένας 70χρονος στην επαρχία Χουμπέι παρουσίασε συμπτώματα 27 κι όχι 14 ημέρες μετά τη μόλυνση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στο μεταξύ, ανησυχεί για την ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται ο ιός στο Ιράν και για τους κινδύνους που υπάρχουν για άλλες χώρες, όπως ο Λίβανος.


Ραγδαία εξάπλωση


Τα 59 έχουν αγγίξει τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία μέχρι αυτή την στιγμή έχοντας υπερτριπλασιαστεί σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο, με τις αρχές να έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο δύο ανθρώπων από την ιογενή πνευμονία.

Το απόγευμα του Σαββάτου ανακοινώθηκε ότι την ερχόμενη Δευτέρα το δικαστήριο του Μιλάνου θα παραμείνει κλειστό. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, στο Μιλάνο διαγνώσθηκε, ο πρώτος ασθενής θετικός στον ιό.

Η μεγάλη, ετήσια έκθεση γυαλιών που έπρεπε να ανοίξει τις πύλες της σε λίγες ημέρες στην ιταλική συμπρωτεύουσα, ακυρώθηκε.


 

Μέτρα σε περιοχές του Βορρά- «Μην φιλιέστε» ζήτησε επίσκοπος από τους πιστούς

 

Σε σειρά περιοχών του ιταλικού Βορρά, λαμβάνονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της ασθένειας.

Ο επίσκοπος της Πιατσέντσα, ζήτησε από τους πιστούς να μην φιληθούν σε ένδειξη χριστιανικής αγάπης, αύριο, στο τέλος της λειτουργίας και να λάβουν την καθολική θεία κοινωνία με το χέρι, και όχι με το στόμα.


Στους δέκα δήμους της Λομβαρδίας στους οποίους σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα, απόψε θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα διασκέδασης.

Στο μεταξύ, ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε, στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, στην Ρώμη.

Στόχος του συμβουλίου, να εξετασθεί η λήψη νέων, έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.



www.tanea.gr


 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13514&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 02.04.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote