Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Σε απεργιακό κλοιό λόγω ασφαλιστικού Εκτύπωση E-mail
18.02.20

Σε απεργιακό κλοιό λόγω ασφαλιστικού Παραλύει η Αθήνα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις. ●Τα καλέσματα. ●Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ραντεβού στους δρόμους δίνουν το πρωί της Τρίτης χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, του ΠΑΜΕ και όχι μόνο, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή και αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει ψηφιστεί.


Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 πμ., διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και τη δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.


Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, στις 10:30 πμ, κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό καλεί το ΠΑΜΕ. Μεταξύ των διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, η δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και η κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).


Πρωτοβάθμια σωματεία, λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας, Λαυρίου

EUROKINISSI / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Απεργιακή συγκέντρωση στα Χαυτεία, στις 10:30 πμ, έχουν προγραμματίσει, από την πλευρά τους, τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.


Στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 πμ, συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι βρίσκεται σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. «Ανήκουμε σε κοινό φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι στην ίδια ειδικότητα να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Απεργία στα λιμάνια του Πειραιά, Λαυρίου, Ραφήνας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, προκήρυξαν (ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ) με αποτέλεσμα οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες να διεξαχθούν με προβλήματα.


Οι Μινωϊκές Γραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό


για τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια των πλοίων της

  • Στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο, τα πλοία H/S/F FESTOS PALACE και H/S/F KNOSSOS PALACE θα αναχωρήσουν τόσο από το λιμάνι του Ηρακλείου όσο από το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τα παρακάτω:

  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αναχώρηση από Ηράκλειο, ώρα αναχώρησης: 21:00.

  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά, ώρα αναχώρησης: 23:00

Άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου, ώρα άφιξης: 08:00.

  • Στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά – Πειραιάς, το H/S/F KYDON PALACE:

  • την Τρίτη 18.02.2020, δε θα εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του, από τα λιμάνια Πειραιά και Χανίων.

  • τη Δευτέρα 17.02.2020 και την Τετάρτη 19.02.2020, τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΑΝΙΑ

Αναχώρηση από τον Πειραιά στις 16:00

ΧΑΝΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αναχώρηση από τη Σούδα στις 23:59


Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

EUROKINISSI

«Χειρόφρενο» τραβούν λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ και μετρό (από 00:01 έως 24:00), λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών. Κανονικά θα κινηθούν προαστιακός σιδηρόδρομος και τρένα σε όλη τη χώρα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.


Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος), ενώ θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και από κάθε άλλο όχημα.

Τρίωρη στάση εργασίας σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις τρεις το απόγευμα κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13504&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote