Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απαλλάξτε, διορίστε, τελειώσατε!
Απαλλάξτε, διορίστε, τελειώσατε! Εκτύπωση E-mail
29.02.08

Στέλεχος της ΝΔ (μέλος της Οικονομικής Επιτροπής) μετά την άνοδο Καραμανλή στην κυβέρνηση απηλλάγη από τις συνέπειες 37 καταδικών και διορίστηκε σε δ.σ. Δημόσιου Οργανισμού!

Η Πολιτεία σε εξαιρετικές περιπτώσεις απονέμει χάρη σε πολίτη ή αίρει τις δυσμενείς συνέπειες της καταδίκης του, για κοινωνικούς λόγους. Στόχος της δυνατότητας αυτής, είναι  η διόρθωση της αυστηρότητας ή των αδικιών της δικαιοσύνης.

Δεκατέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ωστόσο, υπενθυμίζουν στον κ.Χατζηγάκη ότι είναι όλως εξαιρετικό μέτρο και, καθώς έχει προσωπικό χαρακτήρα, δηλαδή εφαρμόζεται για τον συγκεκριμένο κάθε φορά πολίτη, οφείλει να διαπνέεται αυστηρά από κριτήρια κοινωνικού χαρακτήρα, αφού ο θεσμός αυτός εξυπηρετεί πρωτίστως τη σωφρονιστική πολιτική που ασκεί η Πολιτεία.

Διέγραψαν δεκάδες καταδίκες!

Με ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλουν ότι ο προκάτοχός του κ.Αναστάσης Παπαληγούρας υπέγραψε απόφαση για συγκεκριμένο επιχειρηματία, στέλεχος της ΝΔ και παλιό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του κόμματος, με την οποία έγινε άρση συνεπειών όχι για μία, αλλά για... 37 καταδίκες!

Μάλιστα, αντί για τα κριτήρια κοινωνικού χαρακτήρα, η αιτιολογία για την διαγραφή των συνεπειών από τις καταδίκες ήταν η δυνατότητα συμμετοχής σε δημόσιους και διεθνείς διαγωνισμούς, όπως αναγράφεται στο σχετικό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως που αναφέρουν οι Χρύσ.Αράπογλου, Μιχ.Καρχιμάκης, Χρ.Αηδόνης, Γρ.Νιώτης, Ιω.Αμοιρίδης, Μάρκ.Μπόλαρης, Λεων.Γρηγοράκος, Ιω.Διαμαντίδης, Ευαγγ.Παπαχρήστος, Τάκης Ρήγας, Γ.Πεταλωτής, Βασ.Κεγκέρογλου, Μιχ.Τιμοσίδης, Δημ.Τσιρώνης.

Και μετά τον διόρισαν στο Δημόσιο!

Η καταγγελία των 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προκαλεί έκπληξη. Πέρα από το ότι προκαλούνται εύλογα ερωτηματικά για το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση Καραμανλή την έννοια των «κοινωνικών κριτηρίων», σχολιάζουν, είναι εντυπωσιακό ότι λίγο μετά την ευνοϊκή αυτή απόφαση, ο ίδιος άνθρωπος διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο μεγάλου Δημοσίου Οργανισμού.

Η καταγγελία αναμένεται να δώσει τροφή και στην σύγκρουση της Παρασκευής στη Βουλή, όπου ο Κ.Καραμανλής έχει ήδη κληθεί να απαντήσει για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε τον Χρ.Ζαχόπουλο για στέλεχος στο ΥΠΠΟ και αν έχει αλλάξει κάτι στην προσέγγισή του μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από την ΝΔ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης διέγραψε στην πράξη 37 καταδίκες για κομματικό στέλεχος - επιχειρηματία, τον διόρισε σε ΔΣ Δημοσίου Οργανισμού, την στιγμή που χιλιάδες έμποροι και μικροεπιχειρηματίες υφίστανται τις δυσμενείς έννομές συνέπειες της παραβίασης του ν. 5960/33 (ακάλυπτες επιταγές), έστω και με μία καταδίκη!

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1350&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων