Καμπανάκι ΗΠΑ για κινεζική διείσδυση μέσω της Huawei Εκτύπωση E-mail
13.02.20

w29-80718huawei Την εταιρεία Huawei και τις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες κατηγορούν Αμερικανοί αξιωματούχοι για τοποθέτηση «Δούρειου Ιππου» στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα πελατών της, με στόχο την κατασκοπεία.

 

 

Η The Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι Κινέζοι κατασκευαστές συσκευών υψηλής τεχνολογίας τοποθετούν τέτοια συστήματα στα δίκτυά τους, όπως στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα 4G, που πούλησαν το 2009. «Διαθέτουμε αποδείξεις ότι η Huawei έχει την ικανότητα να διεισδύει μυστικά σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, αποκτώντας πρόσβαση σε ευαίσθητα και προσωπικά δεδομένα χρηστών σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν.

 

Παρότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Κίνα έχει αξιοποιήσει τη δυνατότητα αυτή που της προσφέρουν τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, Αμερικανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι οι εταιρείες τηλεφωνίας, που αγοράζουν συσκευές και συστήματα Huawei δεν γνωρίζουν τον βαθμό πρόσβασης της εταιρείας στις επικοινωνίες τους. Τους ισχυρισμούς αυτούς διέψευσε ο Αντι Πέρντι, επικεφαλής ασφαλείας της Huawei: «Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αβάσιμοι και ψευδείς. Ουδέποτε αποκτήσαμε πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών». Η νέα αμερικανική «επίθεση» κατά της κινεζικής εταιρείας ακολουθεί την απόφαση-έκπληξη της κυβέρνησης Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία, η οποία επέλεξε να εντάξει τη Huawei στον όμιλο εταιρειών που θα κατασκευάσει το καινοτόμο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο 5G στη χώρα.

 

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13496&Itemid=99999999

Τελευταία ανανέωση ( 14.02.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >