Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κυριάκο Μητσοτάκη εσύ ξέρεις γιατί φοβάσαι, ακόμη και αν δεν ξέρουμε εμείς
Κυριάκο Μητσοτάκη εσύ ξέρεις γιατί φοβάσαι, ακόμη και αν δεν ξέρουμε εμείς Εκτύπωση E-mail
09.02.20

Σύσσωμη η ΝΔ, με ανακοίνωση και δηλώσεις στελεχών της, καταδικάζει (και καλά κάνει) την επίθεση με μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε.

Λίγες ώρες πριν όμως, το ίδιο κόμμα με ανακοίνωσή του, προσπαθεί να εμπεδώσει στην κοινή γνώμη την άποψη πως από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αποκαλύφθηκε το παρακράτος Παπαγγελόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ με συμμετέχοντα τον Κώστα Βαξεβάνη. 

 

Το κόμμα του κυρίου Μητσοτάκη, με ευθύνη του κυρίου Μητσοτάκη, στοχοποιεί έναν δημοσιογράφο, τον εμφανίζει ανέντιμο και σε έναν σκοτεινό ρόλο επειδή κάποιοι (η κυρία Ράικου και η κυρία Τσατάνη) κατέθεσαν στην Επιτροπή πως υπήρχαν δημοσιεύματα εναντίον τους.


Φυσικά και υπήρχαν δημοσιεύματα εναντίον τους γιατί αυτή είναι η δουλειά του δημοσιογράφου να δημοσιεύει αυτό που θεωρεί μεμπτό. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ήταν η έρευνα μερικών ενοχλητικών δημοσιογράφων, που είναι έξω από κυκλώματα και τα payroll και δεν συνηθίζουν να παίρνουν θέσεις στο Δημόσιο αλλά θέση στο δημόσιο χώρο. 

Για τη μεν κυρία Ράικου δημοσιεύσαμε αναφορά της ανακρίτριας που την εμφάνιζε να αποκρύπτει στοιχεία για τη δικογραφία του καταδικασμένου πλέον Λιακουνάκου. Και όχι μόνο αυτό αλλά δημοσιεύσαμε γραπτά μηνύματα του εμπόρου όπλων, από τα οποία αποδεικνυόταν πως γνώριζε τις κινήσεις της Εισαγγελίας Διαφθοράς την οποία διηύθυνε η κυρία Ράικου, πριν τις μάθουν οι ίδιοι οι Εισαγγελείς. Επίσης δημοσιεύσαμε ότι την ώρα που έκανε έρευνα για τη Novartis, ο σύζυγός της ήταν χρηματοδοτούμενος από τη φαρμακευτική και διατυπώσαμε την άποψη ότι γι αυτό έπρεπε να εξαιρεθεί από την έρευνα, πράγμα που δεν έκανε.


Για την κυρία Τσατάνη είμαστε υπεύθυνοι γιατί οδηγήθηκε και καταδικάστηκε στο Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Βγενόπουλου και τη συνειδητή προσπάθεια αθώωσής του από την ίδια.

Δύο εισαγγελείς λοιπόν, ελεγχόμενοι, οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να είναι εχθρικοί και ψεύτες σε όσα λένε για τον γράφοντα, κατέθεσαν στην Επιτροπή εμφανίζοντας τα δημοσιεύματα όχι ως αυτό που είναι, δηλαδή το αποτέλεσμα της έρευνας που τις εκθέτει, αλλά ως χτύπημα εναντίον τους για να εξυπηρετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.


Η ΝΔ πήρε, (για να μην πως κάτι χειρότερο) αυτές τις καταθέσεις, τις υιοθέτησε και επειδή δεν τολμά κανένας ως πρόσωπο να τις υιοθετήσει αφού ξέρει πως θα κινηθούμε νομικά, το βρώμικο ρόλο ανέλαβε ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Δηλαδή ό,τι καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι αναξιόπιστο, αλλά ό,τι καταθέτει η καταδικασμένη Τσατάνη είναι ακριβές.

Καταλαβαίνω το πρόβλημα του κυρίου Μητσοτάκη όπως το καταλαβαίνει και ο ίδιος. Το Documento και εγώ προσωπικά, είμαστε υπεύθυνοι σε μεγάλο βαθμό για την αποκάλυψη του ρόλου του. Για τον Κήρυκα Χανίων, τις offshore της οικογένειας, τα σπίτια του Βολτέρου, τις κρυφές χρηματοδοτήσεις αλλά κυρίως για την αποκάλυψη της πολιτικής του.


Μπορεί να παίζει όσο βρώμικα θέλει, η πραγματικότητα δεν αλλάζει, ενώ η δολοφονία χαρακτήρα που επιχειρεί προσπαθώντας ταυτόχρονα να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη δείχνοντας υπαίτιους, είναι φανερό πλέον πως ανεβάζουν τον πήχη της αθλιότητάς του. Δεν κρύβουν ούτε το πολιτικό και προσωπικό έλλειμμα, ούτε την κατάντια του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάθε λόγο να φοβάται γιατί ξέρει όσα έχει κάνει ακόμη και αν εμείς δεν τα έχουμε ανακαλύψει ακόμη.


Ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί αυτή την ώρα τα κόμμα του ως ασπίδα για έναν ακόμη προσωπικό λόγο. Γνωρίζει ότι την Κυριακή θα κάνουμε αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τις ταυτότητες, στο οποίο οι χειρισμοί είναι δικοί του ή στενοί οικογενειακοί. Ίσως φοβάται πως τα 200 εκατομμύρια υπερκοστολόγησης του έργου δεν θα βρουν τους αποδέκτες αν χαλάσει η δουλειά. Έτσι επιχειρεί την προκαταβολική ενοχοποίησή μου, ώστε η αποκάλυψη να κρυφτεί από όσα θα λέει ο κομματικός όχλος για μένα, με δική του προτροπή.

Αισθάνομαι την ανάγκη να πω στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θα συνεχίσω, θα συνεχίσουμε ως το τέλος το οποίο μάλλον δεν θα είναι αυτό που προσδοκά, η καταστροφή του Documento. 


Να θυμίσω πως στο πρόσφατο παρελθόν στην μεν αποκάλυψη του σκανδάλου του Βατοπεδίου που έκανα, το τέλος ήταν η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, στην μεν αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ την ίδια τύχη είχε η κυβέρνηση Σαμαρά. 

Έχει απόλυτο δίκιο να θεωρεί πως η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί και θα είναι σκληρή. 

Το μοναδικό που αποτελεί την φάρσα στην επανάληψη, θα είναι η καρικατούρα του ως γελοίου και επικίνδυνου πρωθυπουργού. 


Έρχεται.


www.documentonews.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13489&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote