Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Κούβα, Τουρκία και Ρωσία στο «στόχαστρο» του Μπους Εκτύπωση E-mail
28.02.08

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπους κάλεσε σήμερα την Τουρκία να θέσει τέρμα «το συντομότερο δυνατό» στην επίθεση της κατά των Κούρδων αυτονομιστών στο βόρειο τμήμα του Ιράκ.

«Το συντομότερο δυνατό», απήντησε ο κ. Μπους στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν πότε, κατά την άποψή του, ο τουρκικός στρατός θα πρέπει να αποχωρήσει από το βόρειο τμήμα του Ιράκ.

«Οι Τούρκοι πρέπει να ενεργήσουν, να ενεργήσουν γρήγορα, να επιτύχουν τον στόχο τους και να φύγουν», δήλωσε σε συνέντευξη Tύπου.

Δεν θα έχουμε κανένα διάλογο με τον «τύραννο» Ραούλ Κάστρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους αρνήθηκε σήμερα κάθε διάλογο με τον πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, έναν «τύραννο» κατ' αυτόν, που επιζητεί μια απόδειξη νομιμότητας.

Το να ξεκινήσει κανείς διάλογο με τον Ραούλ Κάστρο είναι σαν να «αγκαλιάζει έναν τύραννο», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου.

«Θα στέλναμε ένα κακό μήνυμα, θα στέλναμε ένα μήνυμα αποθαρρυντικό γι αυτούς που ζητούν από την Αμερική να συνεχίσει να εργάζεται για την απελευθέρωση των κρατουμένων, θα ήταν σαν να δίναμε μεγάλο κύρος σε αυτούς που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», κατέληξε ο κ. Μπους.

Αντίθετος με το ενδεχόμενο αποχώρησης από το Ιράκ

O Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους απέρριψε σήμερα «την παλαιά έκκληση για αποχώρηση» από το Ιράκ, που έγινε με επίκληση της προόδου που έχει συντελεστεί τον τελευταίο χρόνο, και αντιθέτως κάλεσε το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει πλήρως τον πόλεμο.

Φαίνεται πως «για ό,τι συμβαίνει στο Ιράκ, οι αντίθετοι με τον πόλεμο εκεί έχουν μόνο μια απάντηση: σαλπίζω αποχώρηση», τόνισε ο κ. Μπους σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Παρά τις «αλλαγές που έχουν γίνει στο Ιράκ, οι ηγέτες του Κογκρέσου συνεχίζουν να ασπάζονται την προηγούμενη έκκλησή τους για αποχώρηση», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σημαντικό η διατήρηση σχέσεων με τη Ρωσία

Ο Τζόρτζ Μπους υπογράμμισε επίσης ότι είναι σημαντικό για τη «σταθερότητα» οι ΗΠΑ να διατηρήσουν σχέσεις με τη Ρωσία, ακόμη και αν υπάρξουν διαφωνίες.

«Οποίος και αν είναι ο διάδοχος μου θέλω να μπορέσει να έχει σχέση με όποιον θα είναι υπεύθυνος για τις εξωτερικές σχέσεις στην Ρωσία», δήλωσε ο Μπους σε συνέντευξη τύπου στην Ουάσινγκτον.

«Είναι προς το συμφέρον της χώρας--αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε πάντα σύμφωνοι», διευκρίνισε ο Μπους, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό να δημιουργούνται προσωπικές σχέσεις με τους ηγέτες ακόμη και αν δεν είστε σύμφωνοι μαζί τους».

«Οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις είναι σημαντικές, είναι σημαντικές για την σταθερότητα, είναι σημαντικές για τις σχέσεις μας στην Ευρώπη, και έτσι λοιπόν η συμβουλή μου είναι να δημιουργήσουμε μια προσωπική σχέση με όποιον θα είναι υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική στη Ρωσία», πρόσθεσε.

Επίσκεψη στο Πεκίνο για Ολυμπιακούς Αγώνες και… πολιτική

Ο Τζορτζ Μπους δήλωσε ότι φέτος το καλοκαίρι θα παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, κάτι που δεν θα τον εμποδίσει να αδράξει την ευκαιρία για να συζητήσει τα προβλήματα των ελευθεριών με τον Κινέζο ομόλογό του, Χου Τζιντάο.

«Έχω δηλώσει σαφώς ότι θα πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Μου κάνει μεγάλη χαρά που θα παρακολουθήσω αυτό το σημαντικό θέαμα. Αυτό βέβαια δεν θα με εμποδίσει από το να συναντηθώ με τον Κινέζο πρόεδρο και να του εκφράσω τις βαθύτατες ανησυχίες μου για μια σειρά θέματα», τόνισε ο κ. Μπους.

«Δεν έχω τον παραμικρό φόβο να εκθέσω τα προβλήματα και πιστεύω ότι θα έχω την ευκαιρία να το κάνω με τον πρόεδρο της Κίνας, παράλληλα με την μεγάλη ευχαρίστηση που θα μου δώσει να παρακολουθήσω τη μεγάλη αυτή αθλητική συνάντηση. Είμαι ξέρετε, λάτρης των σπορ», κατέληξε ο κ. Μπους.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1348&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote