Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κορονοϊός: Δύο Έλληνες εγκλωβισμένοι στην πόλη Ουχάν της Κίνας
Κορονοϊός: Δύο Έλληνες εγκλωβισμένοι στην πόλη Ουχάν της Κίνας Εκτύπωση E-mail
29.01.20

Κορονοϊός: Δύο Έλληνες εγκλωβισμένοι στην πόλη Ουχάν της Κίνας - Media Δύο Έλληνες πολίτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην επαρχία Ουχάν της Κίνας, όπου ξεκίνησε η επιδημία του κοροναϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συντονισμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών στις Βρυξέλλες.

Αργά το βράδυ είδαν το φως πληροφορίες και για τρίτο Έλληνα. Σύμφωνα με αυτές οι δύο βρίσκονται στην επαρχία Ουχάν και ο ένας στην επαρχία Γουμπέι.


Προς το παρόν, οι επιβεβαιωμένοι Ευρωπαίοι πολίτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Γουχάν προέρχονται από Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία Εστονία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Λάτβια, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν έχουν δικαίωμα να φύγουν Ευρωπαίοι πολίτες που μπήκαν στην Κίνα με κινεζικό διαβατήριο, ωστόσο η ΕΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με τις κινεζικές Αρχές όπου χρειάζεται.


Μόνο η Γαλλία και η Βρετανία διαθέτουν προξενικές Αρχές στην περιοχή της Γουχάν. Οι υπόλοιπες χώρες -όπως και η Ελλάδα- διαθέτουν τις πρεσβείες τους στο Πεκίνο, που είναι πολύ μακριά. Οι Γάλλοι έχουν δεχθεί να μεταφέρουν και άλλους Ευρωπαίους πολίτες που θα θελήσουν να μεταφερθούν σε ασφαλές έδαφος.

Σαν «ταινία επιστημονικής φαντασίας» περιέγραψε την κατάσταση στην επαρχία Γουμπέι Έλληνας υπήκοος, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί στην Κίνα λόγω του κορονοϊού.


Ο ίδιος βρίσκεται σε μία πόλη, η οποία απέχει περίπου 330 χιλιόμετρα από τη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κοροναϊός.

«Ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει, δεν υπάρχουν τρένα, οι δρόμοι είναι άδειοι. Πρόκειται για μία άδεια πόλη» δήλωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha».


www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13470&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote