Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Αλλαγή ηγεσίας στην ΕΛ.ΑΣ. Εκτύπωση E-mail
28.02.08
 Το ΚΥΣΕΑ επέλεξε την Τετάρτη τον αντιστράτηγο Βασ.Τσιατούρα για να διαδεχθεί στο τιμόνι της Ελληνικής Αστυνομίας τον Αναστ.Δημοσχάκη.

Όπως είπε έξω από το Μαξίμου ο Προκ.Παυλόπουλος, «συνήλθε σήμερα το ΚΥΣΕΑ και έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγησή μου για την επιλογή ως Αρχηγού της ΕΛΑΣ, μετά τη λήξη της θητείας του νυν Αρχηγού κ. Τάσου Δημοσχάκη, του Αντιστρατήγου κ. Βασιλείου Τσιατούρα, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν προϊστάμενος του επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Στον κ. Δημοσχάκη και στον κ. Σύρο απονεμήθηκαν αντιστοίχως οι τίτλοι του Επιτίμου Αρχηγού και Υπαρχηγού».

Επιβεβαιώθηκαν έτσι οι φήμες ότι ο πρώτος θα επικρατούσε για τη θέση του μέχρι πρότινος γενικού επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας, Ασημ.Γκόλφη.

Με την έλευση του Τσιατούρα αποστρατεύονται τόσο ο προκάτοχός του όσο και ο υπαρχηγός Στέλιος Σύρος.

Το επόμενο διήμερο το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων αναμένεται να επιλέξει δύο από τους υποστράτηγους για προαγωγή, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις.

Ένας λάκκος με χωρητικότητα χιλιάδων θέσεων!

Ευρηματική ήταν η προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ, που ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Αρχηγό, αλλά επεσήμανε ότι τον έριξαν σε λάκκο λεόντων!

Όπως είπε ο Ντίνος Ρόβλιας, «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έριξε στο λάκκο των λεόντων άλλον έναν αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας των 5.376 κενών οργανικών θέσεων αστυνομικών».

Ο υπεύθυνος του Τομέα Διοίκησης του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την απορία «τι μπορεί να κάνει, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Του ευχόμαστε πάντως ειλικρινά, καλή επιτυχία στο έργο του, που θα είναι πολύ δύσκολο, λόγω των συνθηκών διάλυσης της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει διαμορφώσει εκεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Φεύγει ο άνθρωπος για «ειδικές αποστολές»

Για τον Στυλ.Σύρο ειδικά, ολοκληρώνεται έτσι ένα θέατρο του παραλόγου, καθώς ο άνθρωπος που επί ΠΑΣΟΚ αναδιοργάνωσε την αντιτρομοκρατική και προχώρησε στην εξάρθρωση της 17Ν, δεν έγινε ποτέ αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας ωστόσο δεν μπόρεσε να τον «αποφύγει»,  αφού κλήθηκε εκ των πραγμάτων (ίσως και από το ίδιο το Μαξίμου) να τον φέρει πίσω στα θέματα της Αντιτρομοκρατικής, για να σώσει την παρτίδα, όταν η «νέα γενιά» της τρομοκρατίας στην Ελλάδα έπληξε την Αμερικάνικη Πρεσβεία, στις αρχές του Ιανουαρίου του περασμένου έτους.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1344&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote