Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Αυστραλία: Καπνοί, καταστροφές και ευχαριστίες Εκτύπωση E-mail
10.01.20

Αυστραλία: Καπνοί, καταστροφές και ευχαριστίες Το γύρο του κόσμου κάνουν εδώ και μέρες φωτογραφίες από την ανείπωτη τραγωδία στην Αυστραλία. Οι πυκνοί καπνού από τον πύρινο εφιάλτη έφτασε μέχρι την Αργεντινή και τη Βραζιλία, ενώ οι καταστροφές σε περιουσίες και το περιβάλλον είναι τρομακτικές.

 

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνονται επίσης ευχαριστήρια σημειώματα κατοίκων στους πυροσβέστες που εδώ και μήνες δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες.

Στρατιώτες πήγαιναν σήμερα από πόρτα σε πόρτα στα νότια της χώρας για να πείσουν τους πολίτες να φύγουν από τα σπίτια τους προτού το νέο κύμα καύσωνα επιδεινώσει περαιτέρω τα τεράστια μέτωπα.

AP Photo
AP Photo

 

AP Photo

 

AP Photo

 

Ap photo

Οι πυρκαγιές, η εποχή των οποίων φέτος ξεκίνησε πολύ νωρίτερα και είναι ιδιαίτερα σφοδρή, έχουν προκαλέσει τον θάνατο 26 ανθρώπων, έχουν καταστρέψει περισσότερα από 2.000 σπίτια και έχουν κάψει πάνω από 100 εκατομμύρια στρέμματα γης.

Επιστήμονες εξηγούν ότι οι φωτιές, που ξεσπούν κάθε χρόνο στην Αυστραλία, επιδεινώνονται ολοένα και περισσότερο εξαιτίας της άνευ προηγουμένου ξηρασίας που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή.

Έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε ο καθηγητής Κρις Ντίκμαν του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ εκτίμησε τη Δευτέρα ότι ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν σκοτωθεί στις πυρκαγιές, ανάμεσά τους θηλαστικά, πτηνά και ερπετά.

Ap photo
Ap photo

«Δεν υπάρχει αντίστοιχο για την καταστροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη, τόσο γρήγορα και σε μια τόσο μεγάλη περιοχή. Είναι ένα τεράστιο γεγονός σε ό,τι αφορά την έκτασή του, αλλά και τον αριθμό των ζώων που έχουν πληγεί», δήλωσε αποδίδοντας τις ευθύνες στην κλιματική αλλαγή.

«Μερικές φορές λέμε ότι η Αυστραλία είναι σαν το καναρίνι που έχουν στα ανθρακωρυχεία για να τους προειδοποιεί για τον κίνδυνο», κατήγγειλε ο Ντίκμαν. «Στην Αυστραλία βλέπουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής σε άλλες περιοχές του κόσμου».

Το 2019 είναι η πιο θερμή και ξηρή χρονιά από τότε που διατηρούνται αρχεία. Η 18η Δεκεμβρίου 2019 ήταν η πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί ποτέ, με τον μέσο όρο της θερμοκρασίας στην Αυστραλία να φτάνει τους 41,9 βαθμούς Κελσίου.

AP Photo

 

AP Photo
AP Photo

 

AP Photo

Περισσότερες από 100 πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη και οι αρχές θεωρούν ότι θα κατασβεσθούν μόνο με την βοήθεια σημαντικών βροχοπτώσεων.

Όμως, η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας δεν προβλέπει πτώση της θερμοκρασίας ή σημαντικές βροχοπτώσεις τους επόμενους μήνες, σε ένα δυσμενές προγνωστικό για τις αρχές που έχουν προειδοποιήσει ότι μόνο η έντονη βροχόπτωση μπορεί να σταματήσει τις δασικές πυρκαγιές που κατακαίουν την χώρα.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας τους προσεχείς λίγους μήνες», δήλωσε χθες ο Καρλ Μπραγκάνζα, επικεφαλής του τμήματος κλιματικής παρακολούθησης της υπηρεσίας. «Η πιο αισιόδοξη πρόβλεψη που μπορώ να κάνω είναι ότι θα έχουμε λιγότερη ξηρασία παρά περισσότερη υγρασία. Δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα έχουμε σημαντικές επάνω από τον μέσο όρο βροχοπτώσεις». 

AP Photo

 

AP Photo



www.efsyn.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13439&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote