Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τα διακυβεύματα των συναντήσεων Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς
Τα διακυβεύματα των συναντήσεων Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς Εκτύπωση E-mail
10.01.20

Τα διακυβεύματα των συναντήσεων Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς - Media Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, οπότε και θα δεχθεί στο γραφείο του στη Βουλή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αρχίζουν οι τετ-α-τετ επαφές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στη διάρκεια των οποίων θα τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ και τις συναντήσεις του με τον Ντόναλντ Τραμπ και αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικός στόχος του κ. Μητσοτάκης, εκτός από την αμιγώς ενημερωτική πλευρά των συναντήσεων, είναι να επιβεβαιώσει ότι έχει διαμορφωθεί εθνικό μέτωπο και ότι υπάρχει στήριξη των κομμάτων στα βασικά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, καθώς η περίοδος θεωρείται κρίσιμη για διάφορα «μέτωπα» που παραμένουν ανοιχτά.

Στο επίκεντρο της ατζέντας των συναντήσεων θα βρεθούν οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, τα αποτελέσματα του ταξιδιού στις ΗΠΑ, η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, αλλά και οι επόμενες κινήσεις της ελληνικής διπλωματίας, ωστόσο, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επεκτείνει τη συζήτηση και σε θέματα όπως οι επικείμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και διερευνητικές συζητήσεις για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Υπενθυμίζεται ότι ήδη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ άσκησαν αυστηρή κριτική για τα όσα συνέβησαν κατά την συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να στηρίξει νέο εκλογικό νόμο, ο οποίος θα ανατρέπει το σύστημα της απλής αναλογικής που είχε φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, μετά τον κ. Τσίπρα, στις 13:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Στη συνέχεια, θα μεταβούν στη Βουλή στις 17:00 ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και στις 18:00 ο Γιάνης Βαρουφάκης του ΜεΡΑ25. Το ραντεβού του Κ. Μητσοτάκη με τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα κλείστηκε για τις 11 το πρωί της Δευτέρας.


www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13438&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote