Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΗΠΑ: Πληθαίνουν τα άσχημα νέα για την οικονομία Εκτύπωση E-mail
28.02.08

Συνεχίζεται το μπαράζ των ανησυχητικών ειδήσεων από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας με την απροσδόκητα μεγάλη συρρίκνωση των παραγγελιών διαρκών αγαθών κατά 5,3% τον Ιανουάριο να προστίθεται σε έναν μακρύ κατάλογο αρνητικών στοιχείων.

Η δεινή κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ αναγνωρίζεται πλέον και από την αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) με τον πρόεδρό της, Μπεν Μπερνάνκε, να δηλώνει για μια ακόμα φορά την Τετάρτη έτοιμος να παρέμβει έγκαιρα και αποφασιστικά για να αποσοβηθούν οι κίνδυνοι περαιτέρω οικονομικής επιβράδυνσης.

 

Οι δηλώσεις του κ. Μπερνάνκε, που έγιναν στο πλαίσιο κατάθεσής του σε επιτροπή του Κογκρέσου ερμηνεύθηκαν ως προαναγγελία νέων μειώσεων στα επιτόκια του δολαρίου. Η προοπτική αυτή όμως δεν αποτελεί έκπληξη μετά το πρόσφατο μπαράζ αρνητικών ειδήσεων.

 

Διαρκή Αγαθά
Με τους αναλυτές να αναμένουν κατά μέσο όρο μια πτώση της τάξης του 4%, η βουτιά στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιανουάριο αποτελεί μια ακόμα αρνητική έκπληξη. Μια ημέρα νωρίτερα, είχαν ανακοινωθεί η μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού και η ελεύθερη πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλες πρόσφατες ανακοινώσεις: ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας στην πολιτεία της Φιλαδέλφειας υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 7 ετών, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για την πολιτεία της Νέας Υόρκης συρρικνώθηκε για πρώτη φορά εδώ και μια τριετία. 

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1343&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote