Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Άδωνις Γεωργιάδης: Αν δεν αλλάξει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να κερδίσει ξανά εκλογές
Άδωνις Γεωργιάδης: Αν δεν αλλάξει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να κερδίσει ξανά εκλογές Εκτύπωση E-mail
05.01.20

Άδωνις Γεωργιάδης: Αν δεν αλλάξει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να κερδίσει ξανά εκλογές “Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνομιλεί μια χαρά και με το δεξιό ακροατήριο” δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Τι λέει για τον Αντώνη Σαμαρά, τις διπλές εκλογές, για τους εξοπλισμούς και την θητεία.

 

«Αν δεν αλλάξει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να κερδίσει ξανά ποτέ εκλογές. Όταν ο λαός παίρνει μία απόφαση για έναν πολιτικό αρχηγό, δεν την αλλάζει συχνά» τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης με εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο News 24/7, που αναμένεται να συζητηθεί. Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνομιλεί μια χαρά και με το δεξιό ακροατήριο», χαρακτηρίζει «αναγκαστικές τις διπλές εκλογές» αν τα πολιτικά κόμματα δεν συμφωνήσουν στην άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου, προειδοποιεί ότι θα πάνε στον… κουβά όσοι προσδοκούν σε διχασμούς εντός της ΝΔ, τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων με εξοπλισμούς, ενώ δηλώνει πως εμπιστεύεται την κρίση του πρωθυπουργού για το πρόσωπο που θα προτείνει για την Προεδρία της δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υποστηρίζει μεταξύ άλλων με την εφ’ όλης συνέντευξή του στο News 24/7:

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:

«Ο πρωθυπουργός θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα και θα αποφασίσει. Εμπιστεύομαι την κρίση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του έχω δώσει ψήφο εμπιστοσύνης για να είναι πρωθυπουργός μου. Λέτε να μην τον εμπιστεύομαι ως προς την επιλογή του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;»


ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ Η ΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:


«Από την πρώτη μέρα που εξελέγη Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όλοι μας οι αντίπαλοι ονειρεύονται σύγκρουση Μητσοτάκη – Σαμαρά. Έχουν κάνει ένα σωρό σχεδιασμούς, ο κύριος Τσίπρας άνοιξε ολόκληρο μακεδονικό ζήτημα για αυτό το λόγο, γιατί πίστευαν ότι θα υπάρξει σύγκρουση Μητσοτάκη -Σαμαρά. Όλη η πραγματικότητα τούς έχει διαψεύσει. Ο Αντώνης Σαμαράς στηρίζει απόλυτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σέβεται απόλυτα τον Αντώνη Σαμαρά. Και αυτή η στενή προσωπική σχέση των δύο σφυρηλατεί την ενότητα εντός Νέας Δημοκρατίας, όπως φυσικά και με τον Κώστα Καραμανλή τον οποίο επίσης σέβεται απόλυτα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Κατά συνέπεια, όσοι προσδοκούν σε διχασμούς εντός της Νέας Δημοκρατίας για άλλη μία φορά, θα πάνε, κατά το κοινώς λεγόμενο στον κουβά».


ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:


«Η απλή αναλογική δεν μπορεί να φέρει Κυβέρνηση σταθερή στην Ελλάδα. Με όλα τα μαθηματικά δεδομένα είναι αδύνατο να υπάρξει Κυβέρνηση με απλή αναλογική. Άρα, όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, δηλαδή στο τέλος της θητείας της παρούσας Κυβερνήσεως το 2023, θα έχουμε αναγκαστικά διπλές εκλογές εφόσον δεν συμφωνήσουν τα πολιτικά κόμματα στην άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου».


ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ:


«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλα αυτά τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς φαντάζονται τον εαυτό τους υπό τον Στέφανο Τζουμάκα. Παρά ταύτα, εφόσον αυτό θέλει ο κύριος Τσίπρας, ας τους δώσει και αυτό το πικρό ποτήρι να πιούν. Από ό,τι βλέπω, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τύπου Σκουρλέτη, το πίνουν σχεδόν αδιαμαρτύρητα. Πιστεύω ότι όταν γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές, δηλαδή στο τέλος της 4ετίας ο κύριος Τσίπρας θα ηττηθεί για άλλη μία φορά. Το αν θα αντέξει, τι να σας πω; Αυτό είναι ζήτημα δικό του και δεν παρεμβαίνω στα εσωτερικά των άλλων κομμάτων. Κατά τη γνώμη μου, αν δεν αλλάξει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να κερδίσει ξανά ποτέ εκλογές. Όταν ο λαός παίρνει μία απόφαση για έναν πολιτικό αρχηγό, δεν την αλλάζει συχνά».

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ: «Ασφαλώς και η Νέα Δημοκρατία οφείλει να κοιτάζει πάντα τι γίνεται και στον πέραν της Νέας Δημοκρατίας δεξιό της χώρο, κυρίως διότι υπάρχει ένα κομμάτι των δικών μας ψηφοφόρων που έχουν ανησυχίες και για τα εθνικά θέματα και για το μεταναστευτικό. Αλλά οι ανησυχίες πρέπει να γίνονται σεβαστές και μέχρι σήμερα είναι απολύτως σεβαστές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή μας. Άρα δεν βλέπω, σήμερα, κανένα λόγο και κανένα φόβο για ίδρυση νέου κόμματος από τα δεξιά μας ή για ραγδαία άνοδο του κόμματος Βελόπουλου. Κατά συνέπεια πιστεύω ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνομιλεί μια χαρά και με το δεξιό ακροατήριο».


ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ:


«Η διπλωματία είναι καλή, απαραίτητη και η κυβέρνηση έχει κάνει όλα τα διπλωματικά βήματα που μπορούσε να κάνει και πιστεύω με πολύ μεγάλη επιτυχία. Δυστυχώς είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο μία γλώσσα, αυτήν της ισχύος. Εάν η ισχύς σου είναι ικανή τότε βεβαίως η διπλωματία είναι αποτελεσματική. Εάν η ισχύς σου είναι αδύναμη, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Άρα οφείλουμε να παραμένουμε ισχυροί. Ασφαλώς, μετά από μία δεκαετία κρίσεως που ανέστειλε πολλά από τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει έρθει η ώρα να ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και με εξοπλισμούς. Και σε αυτό τον τομέα ο κύριος Μητσοτάκης κάνει βήματα. Προώθησε στη Βουλή και την αναβάθμιση των F16 Viper αλλά και την αναβάθμιση των Mirage και την επισκευή τους και διάφορα άλλα εξοπλιστικά προγράμματα. Σίγουρα πρέπει να έρθουν και άλλα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι ισχυρές. Ως προς το θέμα της θητείας είμαι υπέρ της εισηγήσεως που θα κάνουν τα Γενικά Επιτελεία. Εκεί την πρωτοβουλία δεν πρέπει να την έχουμε εμείς οι πολιτικοί αλλά οι στρατηγοί. Εάν τα επιτελεία εισηγηθούν αύξηση της θητείας, να ψηφίσουμε ναι στην πρόταση των επιτελείων. Εάν τα επιτελεία πουν ότι είναι αρκετή η θητεία, τότε δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Η πρωτοβουλία πρέπει να είναι από τις Ένοπλες Δυνάμεις».


Πηγή: https://www.paron.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13429&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote