Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Απέλυσαν 34 σωφρονιστικούς υπαλλήλους που φωτογραφήθηκαν να χαιρετούν ναζιστικά
Απέλυσαν 34 σωφρονιστικούς υπαλλήλους που φωτογραφήθηκαν να χαιρετούν ναζιστικά Εκτύπωση E-mail
02.01.20

Απέλυσαν 34 σωφρονιστικούς υπαλλήλους που φωτογραφήθηκαν να χαιρετούν ναζιστικά Ο κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ απέλυσε 34 εκπαιδευόμενους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και την εκπαιδεύτριά τους, Κάρι Μπερντ, διότι φωτογραφήθηκαν να τη χαιρετούν ναζιστικά.

Επίσης, έθεσε σε άμισθη διαθεσιμότητα άλλους τέσσερις εκπαιδευτές, για το ίδιο περιστατικό. Η αποκάλυψη της φωτογραφίας προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις και οργή.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Τζίμ Τζάστις ανακοίνωσε την απόφασή του στις 30 Δεκεμβρίου, καθώς έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι εκπαιδευόμενοι υπάλληλοι φυλακών πολύ τακτικά χρησιμοποιούσαν τον ναζιστικό χαιρετισμό «σε ένδειξη σεβασμού» προς την εκπαιδεύτριά τους.


Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια, «από την πρώτη στιγμή καταδίκασα τη φωτογραφία με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Επίσης είπε ότι θα υπάρξουν συνέπειες, απολύσεις και τιμωρίες. Αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή όσο είμαι κυβερνήτης».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την έρευνα, κάποιοι εκπαιδευόμενοι άρχισαν να χρησιμοποιούν τον χαιρετισμό από την αρχή σχεδόν της εκπαίδευσής τους και στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι. Αν και δεν αναφέρεται η λέξη «ναζιστικός», αλλά οι λέξεις «κίνηση του χεριού», η φωτογραφία απέδειξε τι είδους ήταν ο χαιρετισμός.

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, «πολλοί εκπαιδευόμενοι, που αναγνώρισαν την ιστορική αναφορά της χειρονομίας αυτής, αρνήθηκαν να την χρησιμοποιήσουν», ενώ άλλοι, που επίσης ήξεραν τι είναι, «τη χρησιμοποιούσαν». Όπως αναφέρεται πολλοί εκπαιδευόμενοι υπάλληλοι είχαν εκφράσει ανησυχίες προς τους συναδέλφους τους.


Η εκπαιδεύτρια Μπερντ, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του είπε ότι «δεν ήξερε τις φυλετικές και ιστορικές αναφορές της χειρονομίας αυτής» και νόμιζε ότι επρόκειτο για χαιρετισμό.

Ωστόσο, όταν συνάδελφός της την προειδοποίησε για το χαιρετισμό, αρνήθηκε να συμμορφωθεί, έως ότου κάλεσε τους εκπαιδευόμενους να φωτογραφηθούν μέσα στην τάξη. Η φωτογραφία είχε λεζάντα «Χάιλ Μπερντ» και όταν τη ρώτησαν οι ερευνητές γιατί, είπε: «Γιατί είμαι σκληρό καρύδι σαν τον Χίτλερ».


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13423&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote