Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΠΓΔΜ για την ονομασία Εκτύπωση E-mail
28.02.08

Στη συγκέντρωση, η οποία είχε διάρκεια μιάμιση ώρα συμμετείχαν περίπου 6.000 πολίτες. Οι ομιλητές της συγκέντρωσης ζήτησαν να μην υπάρξει σε καμία περίπτωση «αλλαγή του συνταγματικού ονόματος».

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν σημαίες της ΠΓΔΜ και σημαίες με το αστέρι της Βεργίνας, ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «το όνομα είναι ιερό και δεν το αλλάζουμε», «η Μακεδονία είναι ό,τι έχουμε και δεν έχουμε». Τη συγκέντρωση, όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, διοργάνωσαν η μη κυβερνητική οργάνωση «Οι νέοι γνωρίζουν» και «ομάδα διανοούμενων».

Σε όλη τη διάρκειά της ήταν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας, τόσο στο χώρο της συγκέντρωσης, όσο και μπροστά από το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.

Επεισόδια στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας

Ομάδες νεαρών, μετά τη συγκέντρωση το βράδυ στο κέντρο των Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας, κατευθύνθηκαν προς το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας, με ιδιαίτερα απειλητικές διαθέσεις.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη που είχε αναπτυχθεί περιμετρικά του χώρου όπου στεγάζεται η ελληνική διπλωματική αποστολή, απώθησε τους διαδηλωτές, Οι τελευταίοι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια κατά των αστυνομικών, προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα πλησίον του κτιρίου του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας, ενώ έβαλαν φωτιά σε μεταλλικούς κάδους σκουπιδιών, σε παρακείμενη λεωφόρο.

Η αστυνομία διέλυσε τους διαδηλωτές γύρω από το Γραφείο Συνδέσμου χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Όπως μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων, οι διαδηλωτές τραυμάτισαν έναν τοπικό φωτορεπόρτερ.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1341&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 28.02.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote