Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Αποχαιρετά» τα F-35 η Τουρκία
«Αποχαιρετά» τα F-35 η Τουρκία Εκτύπωση E-mail
19.12.19

«Αποχαιρετά» τα F-35 η Τουρκία Την ίδια ώρα που ο πρόεδρος Τραμπ δείχνει να βλέπει με συμπάθεια τον Τούρκο ομόλογό του και να στηρίζει επιλογές του που αμφισβητούνται ανοικτά από Αμερικανούς αξιωματούχος, η Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου (NDAA), το οποίο προβλέπει την ακύρωση της συμφωνίας που είχε συνάψει η Ουάσιγκτον με την Άγκυρα για τα μαχητικά.

Το σχέδιο νόμου έχει σταλεί πλέον στον Λευκό Οίκο, όπου αναμένει την υπογραφή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για να γίνει νόμος του κράτους.


Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες με 86 ψήφους υπέρ και 8 κατά, απαγορεύει τη μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη Τουρκία. Παράλληλα, προβλέπει τη συνολική αποπομπή της από το πρόγραμμα της βιομηχανικής τους παραγωγής.


Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο προϋπολογισμός «απαγορεύει τη μεταφορά των F-35 στην Τουρκία και εκφράζει την αίσθηση του Κογκρέσου ότι η απόκτηση του (ρωσικού συστήματος) S-400 από την Τουρκία αποτελεί σημαντική συναλλαγή στο πλαίσιο του Νόμου για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA) και ο πρόεδρος θα πρέπει να εφαρμόσει κυρώσεις στο πλαίσιο αυτού του νόμου».


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13390&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote