Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συλλαλητήριο για το ζήτημα της ονομασίας πραγματοποιούν τα Σκόπια
Συλλαλητήριο για το ζήτημα της ονομασίας πραγματοποιούν τα Σκόπια Εκτύπωση E-mail
27.02.08

Συγκέντρωση για τη «διαφύλαξη του συνταγματικού ονόματος της χώρας», θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ σε πλατεία στο κέντρο των Σκοπίων.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου σήμερα οι διοργανωτές της συγκέντρωσης, μεταξύ των οποίων είναι δύο δημοσιογράφοι, ένας σκηνοθέτης, ένας καθηγητής πανεπιστημίου και ορισμένοι φοιτητές, ανέφεραν ότι το σύνθημα της αυριανής συγκέντρωσης θα είναι «Μακεδονία-Μακεδονικός-Μακεδόνες».

«Δεν ξέρω αν με συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες καταφέρουμε να προστατεύσουμε το όνομα της χώρας μας, όμως ως πολίτες θα έχουμε εκπληρώσει το χρέος μας», δήλωσε ο Μιλένκο Νεντνέλκοφσκι, δημοσιογράφος, ο οποίος εμφανίζεται ως ένας από τους διοργανωτές της αυριανής συγκέντρωσης.

Οι διοργανωτές θεωρούν ότι η τελευταία πρόταση του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, κρύβει παγίδες για την ΠΓΔΜ. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι η συγκέντρωση θα είναι ειρηνική.

«Αποστασιοποιούμαστε από πιθανές προβοκάτσιες και προβοκάτορες οι οποίοι θα επιθυμούσαν ίσως να αλλοιώσουν το χαρακτήρα της αυριανής συγκέντρωσης», ανέφερε ο κ. Νεντνέλκοφσκι.

Την συγκέντρωση υποστήριξε και το κόμμα VMRO-DPMNE του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Το VMRO-DPMNE υποστηρίζει την αναγγελθείσα συγκέντρωση για την διαφύλαξη του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και την αντιλαμβάνεται ως υποστήριξη στον κοινό αγώνα για την διατήρηση του συνταγματικού ονόματος.

Είμαστε πεισμένοι ότι οι διοργανωτές, αυτή τη φορά, δεν θα επιτρέψουν σε μεμονωμένα άτομα και σε ομάδες που θα μπορούσαν να παρεισφρήσουν, να επισκιάσουν το γεγονός, όπως συνέβη πριν μερικές ημέρες με την εκδήλωση βανδαλισμών. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την υποστήριξη στον αγώνα για την εκπλήρωση του κοινού μας στόχου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του VMRO-DPMNE.

Την αυριανή συγκέντρωση, διαφημίζει ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός «Σίτελ», ο οποίος ανήκει στον αρχηγό ενός μικρότερου κόμματος το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της ΠΓΔΜ.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1338&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote