Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μετακλητός στο γραφείο του Διαματάρη υπόδικος για απάτη εκατομμυρίων εις βάρος του δημοσίου
Μετακλητός στο γραφείο του Διαματάρη υπόδικος για απάτη εκατομμυρίων εις βάρος του δημοσίου Εκτύπωση E-mail
05.12.19

Μετακλητός στο γραφείο του Διαματάρη υπόδικος για απάτη εκατομμυρίων εις βάρος του δημοσίου Συνεχίζονται οι διορισμοί της «αριστείας» σε δημόσια και κυβερνητικά πόστα. Ο υφυπουργός Εξωτερικών με το ανύπαρκτο πτυχίο από το Columbia, Αντώνης Διαματάρης, προσέλαβε στο γραφείο του ως μετακλητό υπάλληλο τον Τάσο Φιλιππάκο, ο οποίος είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), μέχρι που προέκυψαν οι βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος όλων των μελών των διοικήσεων της ΕΑΒ, με τον ίδιο να φεύγει για τις ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο Α. Διαματάρης, με το ανύπαρκτο πτυχίο από το Columbia που «διαφημίστηκε» και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών, προσέλαβε προ ημερών ως μετακλητό υπάλληλο στο υπουργείο τον Τάσο Φιλιππάκο, ο οποίος είναι υπόδικος για απάτη εκατομμυρίων σε βάρος του δημοσίου

Ο Τ. Φιλιππάκος ήταν στο παρελθόν διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ μέχρι που προέκυψαν οι βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος όλων των μελών των διοικήσεων της ΕΑΒ. Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για τα σκάνδαλα της ΕΑΒ ο Τάσος Φιλιππάκος επέστρεψε στις ΗΠΑ, ενώ σήμερα επανέρχεται διορισμένος σε άλλη θέση.

 


Ο Τ. Φιλιππάκος όπως και το σύνολο της διοίκησης της ΕΑΒ απασχόλησαν την ελληνική δικαιοσύνη, όταν ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα (για απιστία και απάτη) σε βάρος όλων των διοικήσεων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (2002-2012).

Τα δημοσιεύματα της εποχής εκείνης αναφέρονταν συνεχώς στις επισφαλείς συμφωνίες της ΕΑΒ, τους παχυλούς μισθούς, τις σπατάλες, την αδυναμία απορρόφησης κονδυλίων κ.λπ. που είχαν συνέπεια να ζημιωθεί με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο. Εκτενής ήταν και η αναφορά στο πλαστό πτυχίο του γενικού διευθυντή της εταιρείας που κατείχε παράνομα τη θέση με την ανοχή της διοίκησης, αλλά και για τα προσωπικά έξοδα του Τ. Φιλιππάκου σε καταστήματα τα οποία χρέωνε στην επιχείρηση. Μάλιστα οι καταγγελίες του οικονομικού διευθυντή της ΕΑΒ, αντί να ληφθούν υπόψη από την κυβέρνηση, οδήγησαν στη δική του απόλυση το 2012 (επί υπουργίας Β. Βενιζέλου).

 


www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13361&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 05.12.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote